Paikalliset

Sinkitystehdas on kerännyt kiinnostusta jo ennen avajaisia

Tehdas aloittaa kymmenellä työntekijällä 23.8.

Vielä reilu viikko sitten kuumasinikityslöaitoksen valtavalla asfalttipihalla oli erilaista rakennustavaraa, mutta nyt se on siistiytynyt.

Elisa Grönholm

Vihdin Kuumasinkitys Oy:n pääosakkaat Leevi Pursiainen, Risto Sirviö ja Ilkka Hiidenheimo eivät halunneet asettaa tiukkaa takarajaa kuumasinkityslaitoksen valmistumiselle.

– Halusimme varmistaa, että kaikki on kunnossa ennen kuin alamme sinkitsemään kuumasinkitysasiakkaillemme, Sirviö selittää. Vuosi sitten alkaneen projektin virallinen päättymispäivä häämöttää. Sinkkitehtaan avajaisia vietetään 23.8.

Ennen avajaisia tehdään viimeistelytöitä ja laatutestauksia. Tuotanto on tarkoitus aloittaa ensi viikolla.

– Olemme rakentaneet tehtaan parasta mahdollista saatavilla olevaa tekniikka käyttäen, Sirviö kertoo.

– Kiinnostusta sinkkilaitosta kohtaan on ollut paljon, hän lisää. Toimintansa aloittavalla laitoksella on asiakkaita esimerkiksi rakennusteollisuudesta, infrarakentamisesta ja konepajapuolelta. Sinkitystä voi tehdä esimerkiksi sillan kaiteille, valaisinpylväille sekä erilaisille teräsrakenteille. Kuumasinkitys on metallin päällystämistä korroosiolta suojaavalla sinkkikerroksella.

Tehdas aloittaa kymmenellä työntekijällä, joita lisätään tarpeen mukaan. Melkein kaikilla on kuumasinkityskokemusta.

– Aikaisempaa kokemusta ei työntekijöiltä vaadita, mutta aloituskokoonpano kokeneella henkilöstöllä varmistaa, että asiakas saa alusta lähtien laadukasta palvelua, Sirviö sanoo.

Vihdin Kuumasinkitys Oy:n myötä samalla tontilla on täyden palvelun kokonaisuus, jossa yhdistyvät konepaja, sinkityslaitos ja maalaamo. Osakkaat kertovat, että se antaa heille logistisen edun.

– Pääkaupungin lähistöltä on puuttunut iso ja laadukas sinkityslaitos, he sanovat. Nyt sellainen on valmistumassa, sillä tehtaassa pystytään käsittelemään pitkiä ja painavia tuotteita 13 metriä pitkässä sinkkauspadassa. Yrittäjien tavoitteena on saada laitoksesta isoin yksittäinen sinkitystehdas Suomessa.

 

Juttua muokattu 24.8.2017 Korjattu kirjoitusvirhe.

Vihdin kuumasinkityslaitos

Omistajat halusivat yrityksen nimessä korostaa Vihtiä.

Avajaisia vietetään 23.8. klo 14 alkaen. Klo 16 elinkeinoministeri Mika Lintilä suorittaa avajaiskaston, jossa hän sinkitsee esineen.

Sinkityspata on 13 m pitkä, 1,6 m leveä ja 2, 6 m syvä. Kappaleita pystytään käsittelemään 7000 kilon painoon asti.

Kerralla kastettavan kappaleen maksimikoko on 12,5 m*1, 45 m* 2,4 m.

Sinkityslaitoshanke maksoi 10 miljoonaa euroa.

Yrityksen pienosakkaana on Erik Pursiainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat