"Laitetaan tämä paikka rokkaamaan" - Hiekkahentusen kiinteistö kunnostetaan

Hiekan autohuolto Oy jatkaa VHL-Huolto Oy:n liiketoimintaa Ojakkalassa. Tuula Vuori-Satuli ja Aarni Satuli laittavat raskaan kaluston huolto- ja korjaamotoiminnan lisäksi Hiekkahentusen kiinteistön Ojakkalassa uuteen lentoon.

Maria Aittoniemi

Niistä puhutaan edelleenkin. Hiekkahentusen nimikkoleivos, lehtipihvi ja kasettikuskin pannu. Oli aika, jolloin Hanko-Hyvinkäätien varrella Ojakkalassa oli Shellin huotoasema ja ravintola Hiekkahentunen, niin suosittu, että sinne jonotettiin sisälle.

Tuula Vuori-Satuli ja Aarni Satuli muistavat ne äitienpäivät, jolloin perheen kanssa Hiekkahentuseen tultiin syömään.

Huoltoasematoiminta kiinteistöllä on loppunut, ravintola on hiljentynyt kahvioksi, mutta raskaan kaluston korjaamo on säilynyt kiinteistössä, ollut yli 30 vuotta. Nyt yrityskaupan myötä VHL-Huolto Oy:n liiketoimintaa jatkaa Hiekan Autohuolto, joka on Liikenne Satuli Oy:n tytäryhtiö.

Vaikka Hiekkahentusen kiinteistöstä on lapsuusmuistoja, Satulin pariskunta ei ole nostalgiamatkalla. Syntymässä on jotain uutta.

– Tämä ei ole vain meidän oma juttumme. Juttu on se, että saamme muut flouhun mukaan, Vuori-Satuli sanoo. – Laitetaan tämä paikka rokkaamaan.

Kiinteistössä on mahdollisuuksia vaikka mihin; ravintolatiloja kahdessa kerroksessa, isot keittiötilat, toimistohuoneita ja maisemaikkunallinen neuvotteluhuone, josta näkyy, millainen liikenne valtatie 25:llä on. Siinä kulkee tiuhaan raskasta liikennettä, joka kiinnostaa Satuleja, henkilöliikennettä, joka kiinnostaa yhteistyökumppaneita. Tiellä kulkevaan jatkuvaan autovirtaan nähden sen varrella on hämmästyttävän vähän palveluja.

– Me keskitymme omaan alaamme, kaikki muu vuokrataan ulkopuolelle, Vuori-Satuli kertoo.

Yli 20 vuotta linja-autoliikennöitsijänä toiminut pariskunta tietää, mitä millaista korjaamopalvelua alalla tarvitaan.

– Meillä on 32 vuotta alalla ollut korjaamopäällikkö, joten osaamista on, Vuori-Satuli sanoo. – Lisäksi Aarni tuo linja-auto-osaamisensa korjaamoon.

– Omista lähtökohdistamme me tähän ryhdyimme, Aarni Satuli sanoo. – Tunteja kestäneet korjaamomatkat pääkaupunkiseudulle olivat mitä turhinta ajankäyttöä.

Korjaamopalvelut ovat raskaalle kalustolle ja hyötyajoneuvoille. Korjaamoon sisälle mahtuu kerralla viisi täysperävaunurekkaa, huoltamohallissa on täyspitkä monttu ja Vihdin ainoa raskaan kaluston pesulinja. Varaosamyynti, ympärivuorokautinen päivystys, korjaamopäivä lauantaisin, Satulit kertovat, että tavoitteena on tarjota mahdollisimman paljon alan palvelua saman katon alta.

– Ilmastoinnit, renkaat, öljynvaihdot, kaikki kerralla kuntoon. On kaikkien etu, että akselit pyörivät nopeammin kuin vekselit.

Käyttäjän maria.aittoniemi@media.fi kuva

Maria Aittoniemi