"Osallistaa, luo elämyksiä ja jättää muistoja" – Sananjalka-ryhmä sai mielenterveysseuran kunniakirjan

Vihdin Mielenterveysseuran hallituksen puheenjohtaja Mari Ahola-Aalto luovutti kunniakirjan Sananjalka-ryhmälle eli Hanna Jokelalle, Juha Wikströmille, Heidi Sume-Hänniselle, Virve Keskiselle ja Erkki Hakkaraiselle.

Maija-Liisa Nyman

Vihdin Mielenterveysseura palkitsi perinteisellä Mielenterveysteko-kunniakirjalla runo- ja musiikkiryhmä Sananjalan. Tunnustus luovutettiin Sananjalalle tiistaina, Maailman mielenterveyspäivänä sekä suomalaisen kirjallisuuden ja Aleksis Kiven päivänä.

Päivään sopien Maailman mielenterveyspäivän teemaksi oli tänä vuonna valittu Toivoa kirjallisuudesta.

– Vihdin Mielenterveysseuran hallitus päätti tänä vuonna muistaa Toivoa kirjallisuudesta -teemaan sopien kunniakirjalla Sananjalkaa ja kiittää samalla ryhmää hyvästä yhteistyöstä, mielenterveysseuran hallituksen puheenjohtaja Mari Ahola-Aalto kertoi.

Tunnustuksen perusteluiksi Ahola-Aalto mainitsi, että Sananjalka osaa kohdata ihmisen: ryhmä luo aitoja ja hyviä kohtaamisia sekä tasavertaista vuorovaikutusta. Mielenterveysseuran hallitus on kokenut, että Sananjalan esitykset läpäisevät jopa muistamattomuuden panssarin.

– Sananjalka on odotettu vieras, joka osallistaa, luo elämyksiä ja jättää muistoja, Ahola-Aalto kiitti. – Ryhmä laittaa parastaan kaikenlaisille yleisöille, enemmänkin suuresta sydämestä kuin suuresta rahasta.

Mielenterveysseuran hallitus arvostaa lisäksi ryhmän jäsenten tunneälyä ja taitoa. Myös Sananjalan monipuolinen ohjelmisto saa hallitukselta kiitosta.

Mielenterveysteko-tunnustuksen ovat aikaisempina vuosina saaneet muun muassa Vihdin kunnankirjasto, Vihdin Teatteri ja Nummelan Tarmon hiihtojaosto.

Sananjalka on viisihenkinen ohjelmaryhmä, joka on ollut koossa jo vuodesta 2001 saakka. Ryhmän kokoonpano on pysynyt samana kaikki vuodet: musiikista vastaavat Virve Keskinen, Heidi Sume-Hänninen ja Juha Wikström, sanankäyttö ja runonlausunta kuuluvat Hanna Jokelan ja Erkki Hakkaraisen vastuulle.

– Tunnemme toisemme jo aika hyvin ja voimme sanoa asioista suoraan, Jokela hymähti.

Sananjalan esitykset ovat pääosin tilaustöitä: ryhmä on tuttu esiintyjä esimerkiksi Päivölän kirjallisuuspäivillä.

Mielenterveysteko-kunniakirjaa ryhmä piti suurena kunnianosoituksena.

– Tuli ihan oikeasti tippa silmään, Virve Keskinen sanoi.

– Ihana olla tässä tilassa teidän kanssanne ja kiitos, että teette tätä hienoa työtä, Erkki Hakkarainen kiitti mielenterveysseuraa.

Palkinto luovutettiin Vihdin Mielenterveysseuran ja Kriisikeskuksen järjestämässä Maailman mielenterveyspäivän tilaisuudessa kirkonkylän kirjastolla. Tilaisuudessa kuultiin esikoisrunoilija Minna Pakarista, Aurinko Kustannuksen kustantaja Tanja Kanervaa – sekä tietysti Sananjalkaa.

Käyttäjän Maija-Liisa Nyman kuva
Maija-Liisa Nyman