Eeli Tolvanen hurjana debyyttiturnauksessa Leijonissa – voittomaali Kanadaa vastaan

Leevi Honkanen sai kunnian saattaa NuPSin kasvatti Eeli Tolvasen jäälle miesten maaottelussa Helsingissä.

Suomen Jääkiekkoliitto/Mika Kylmäniemi

Nummelan Palloseuran kasvatti Eeli Tolvanen ratkaisevan 4–3-maalin Kanadaa vastaan eilen sunnuntaina Helsingin maajoukkueturnauksen viimeisessä ottelussa. Ruotsia vastaan lauantaina hän teki maalin ja syötti toisen.

Laitahyökkääjä Tolvanen pelasi kaikissa turnauksen kolmessa ottelussa Suomen ykkösketjussa Petri Kontiolan kanssa. Jukka Peltola oli tässä ketjussa kahdessa ensimmäisessä ottelussa ja Julius Junttila kolmannessa.

Ottelut olivat 18-vuotiaan Tolvasen ensimmäiset miesten maajoukkueessa.

Tolvanen pelaa tällä kaudella Helsingin Jokereissa Itä-Euroopan KHL:ssä.

– Kyllä tässä oli kovempi tempo. Aina kun nämä maajoukkuepaidat vedetään päälle, niin se tempo vain jotenkin kasvaa. Sen huomasin itsekin tänään, että tuli tilanteita, missä en ollut vielä ihan valmiina. Mutta tästä ei voi muuta kuin jatkaa ja parantaa, sanoi Eeli Tolvanen torstaina Venäjä-ottelun jälkeen Sport Contentin mukaan.

Ruotsia vastaan kaikki Suomen pelaajat tulivat jäälle oman kasvattajaseuransa juniorin kanssa. Harjun Kiekon E2-poikien (10-vuotiaat) Leevi Honkanen saattoi Tolvasen jäälle NuPSin pelipaidassa. NuPS ja Lohjan Kisaveikot yhdistyivät jääkiekossa kolme vuotta sitten HaKiksi.

Juniorit olivat jäällä ottelun alkuseremonioiden ajan ja siirtyivät sitten katsomoon.

Jääkiekkoliiton tiedotteen mukaan tapa on aloitettu vuonna 2007 ja ”perinne kunnioittaa seuroissa tehtävän juniorityön merkitystä huippukiekkoilun perustana”.

Maalinsa Ruotsia sekä Kanadaa vastaan Tolvanen teki B-pisteen kaarelta: Ruotsia vastaan alussa avausmaali, Kanadaa vastaan lopussa voittomaali.

– No, eihän se huono paikka ole vetää, kun keskeltä kenttää pääsee one–timerin laukomaan. Kyllä siitä voin useamminkin laukoa, Tolvanen sanoi Ruotsi-ottelun jälkeen.

Syöttöpisteen Tolvanen sai 2–0-osumaan Ruotsia vastaan, kun häjn ajoi maalille, josta Peltola viimeisteli.

Viime kesän NHL-varaus Tolvanen liittyi loppukesästä Jokereihin. Tolvanen pelaa hienoa kautta ja häntä pidetään vahvana ehdokkaana olympiajoukkueeseen helmikuussa Pyeongchangiin.

– Saatiin hyvät näytöt täältä. Nyt pitää jatkaa työtä seurajoukkueessa ja toivoa että näytöt riittävät (olympialaisiin), sanoi Huhmarista kotoisin oleva Eeli Tolvanen Kanada-ottelun jälkeen tv-haastattelussa Ylen suorassa lähetyksessä.

Svante Thilman