Paikalliset

Rasmus Uusipaikka palkittiin Carunan stipendillä

Otalammen koulussa yhdeksättä luokkaa käyvän Rasmus Uusipaikan suunnitelma aurinkoenergiaa tuottavasta laivasta palkittiin Carunan kilpailussa.

Caruna järjesti syksyn aikana kilpailun, jossa yläkoululaiset kutsuttiin ideoimaan tulevaisuuden energiajärjestelmää. Lopputuloksena syntyi toinen toistaan innovatiivisempia videoita, ainekirjoituksia, maalauksia, lautapelejä ja muita energia-aiheisia töitä.

Kilpailun tarkoituksena oli lisätä ympäristö- ja energiatietoisuutta. Kilpailuun osallistui 38 yläkoulua 17 eri kunnasta ja kaupungista, ja Caruna palkitsi jokaisen koulun voittajan 100 euron stipendillä. Vihdistä kilpailuun osallistui Otalammen koulu.

Kukin koulu valitsi parhaan työn keskuudestaan.

– Olemme todella vaikuttuneita kilpailutöiden tasokkuudesta. Oppilaiden kilpailutyöt osoittavat ennakkoluulottomuutta ja luovuutta, josta meillä aikuisilla on paljon opittavaa, kertoo Carunan viestintäjohtaja Henna Tuominen. – Kilpailuun osallistuneet yläkoululaiset ovat myös selvästi hyvin perillä energia-asioista ja peräänkuuluttavat ekologisia ratkaisuja nyky-yhteiskunnan kasvavaan energiantarpeeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat