Paikalliset

’Jokaiselle voi tehdä muodikkaat hiukset’

Parturi-kampaamo Salon Peppiina laajensi Nummelaan.

Salon Peppiina

Maria Aittoniemi

Tässä talossa on hieno tunnelma. Jaana Mäntyvaara muistaa, miten hän pikkutyttönä istui Funkkis-Auran talossa olleen apteekin ikkunasyvennyksessä katselemassa Nummelan kulkijoita.

Nyt hän katselee samasta ikkunasta ulos omassa uudessa liiketilassaan. Parturi-kampaamo Salon Peppiina on toiminut Ojakkalassa vuodesta 2006 alkaen ja nyt liiketoimintaa on laajennettu toiseen kampaamoon Nummelaan. Keskellä Nummelaa olevissa tiloissa Mäntyvaara naurahtaa nauttivansa tästä ”ytimessä” olemisesta; kulkijoita ja tapahtumia näkyy yllättävän paljon.

– Ojakkalassa ollaan maalaismaisemissa, enkä ole sieltä päiväsaikaan juurikaan täällä käynyt.

Mäntyvaara on jo neljä vuotta etsinyt sopivaa liiketilaa toimintansa laajentamiseksi.

– Sellaista, mikä houkutteli ei ole ennen tätä tullut vastaan. Tässä on hyvä fiilis, ja tämä liike istuu tähän niin hyvin, hän kiittelee.

Uuden liiketilan avaaminen toi myös tarpeen lisähenkilökunnalle. Työntekijöitä on nyt yhteensä kahdeksan. Henkilökuntaa oli helppo löytää; kun Mäntyvaara julkisti avoimet paikat, oli ne täytetty vuorokauden kuluessa.

Nummelassa on toki kilpailua enemmän kuin Ojakkalassa, mutta uuteen taajamaan levittäytyminen ei Mäntyvaaraa pelota.

–  Vaihtoehtoja pitää olla, asiakas valitsee omansa. Ja alalta on myös melko paljon luonnollista poistumaa täällä, hän sanoo.

Salon Peppiinan molemmissa liikkeissä tehdään kaikkea, mikä liittyy hiuksiin.

– Ja lisäksi meillä on kaksi meikkaajaa.

Henkilökunta vaihtaa työpistettä välillä, näin asiakas voi valita, asioiko Nummelassa vai Ojakkalassa. Jaana Mäntyvaara kertoo, että asiakkaat ovat varsin kampaajauskollisia. Asiakkuussuhde koetaan hyvin henkilökohtaisena.

– Meillä käy asiakkaita Helsingistäkin. He ovat tottuneet käymään tietyllä kampaajalla, eivätkä halua vaihtaa.

Hiusmuoti on Mäntyvaaran mukaan nyt varsin monimuotoista; pitkää ja lyhyttä sekä monen väristä.

– Jokaiselle voi nyt tehdä muodikkaat hiukset, hän lupaa.

Kiivain pikkujoulukausi tietää kiirettä kampausten tekijöille. Samoin kesä parhaimman hääsesongin aikaan. Morsiamen lisäksi kampauksen ottavat myös äidit, kaasot ja muut häävieraat.

– Juhlafiilis tulee jo siitä, kun toinen laittaa hiukset. Silloin on ihan eri lähteä juhliin, Mäntyvaara sanoo ja muistuttaa, että ammattilaisen tekemänä kampaus säilyykin hyvin.

Kampausten tekemiseen ei enää tarvitse varata pitkää aikaa, eivätkä ne näin ollen ole samoissa hinnoissakaan kuin ennen.

– Nykyään tehdään paljon niin sanottuja pikakampauksia. Tekniikat ovat kehittyneet ja niillä saadaan nopeasti upeita ja kestäviä kampauksia.

Hyvä kampaus ei edellytä pitkiä hiuksia

– Jopa nutturamaisia, iltapuvun kanssa sopivia, kampauksia saadaan tehtyä lyhyisiinkin hiuksiin. Se on tekniikkalaji, Mäntyvaara hymyilee.

Parturi-kampaamo Salon Peppiina Ojakkalantie 398, Ojakkala, Asemantie 1, Nummela. Avoinna sopimuksen mukaan. www.salonpeppiina.com

Funkkis-Aura

Osuusliike Auran liiketalo Nummelan keskustassa. Valmistunut jouluksi 1938, jolloin Auran päämyyymälä muutti taloon uusiin tiloihin.

Rakennuksen suunnittelija oli aikansa tunnetuimpiin funktionalisteihin lukeutunut Erkki Huttunen, joka toimi SOK:n arkkitehtina ja sittemmin rakennushallituksen pääjohtajana.

Osuusliike Aura toimi tämän funkisrakennuksen tiloissa 1960-luvun puoliväliin asti

Osuusliike Auran jälkeen vanha kiinteistö annettiin vuokralle. Entisen siirtomaatavaraosaston kulmahuoneistoon avattiin vuonna 1968 Nummelan ensimmäinen apteekki.

Vuonna 1985 apteekille vuokrattiin Asemantien puolelta tilat, joissa se toimi syksyyn 1997 saakka.

Nummelan kylähistoria

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat