Paikalliset

Pientä suurella sydämellä

Kopun kristillinen koulu juhli 25-vuotista taivaltaan.

Kopun koululla juhlittiin 25-vuotista taivalta oppilaiden itsenäisyysiaiheisella esityksellä.

Olemme eläneet suurten juhlien vuotta 2017. Reformaatio 500, Suomi 100. Suurten juhlien lisäksi lukuisat pienet juhlat ovat tuoneet vaihtelua ja virkistystä tähän vuoteen.

25.11.2017 saimme yhdessä juhlia pienen Kopun kristillisen koulun 25-vuotista taivalta.

Vuonna 1992 Hopeaniemen Kuntoparantolassa oli työssä ryhmä vanhempia, joilla oli alakoulua aloittelevia lapsia. Samaan aikaan Kopun kartano seisoi tyhjänä suuren tontin keskellä. Suomen Adventtikirkon Helsingin alakoulu oli lopetettu, kun yksi alakoululapsiryhmä siirtyi yläkouluun eikä uusia ollut tulossa ekaluokalle.

Syntyi näky: siirretään koulu Nummelaan, Kopun kartanoon!

Kopun kristillinen koulu toimi alkuun Oinasjoen alakoulun alaisena, mutta vuonna 1997 koulu sai korvaavan koulun aseman, mikä merkitsi koulun aseman selkeää vahvistumista. Samana vuonna se pääsi myös valtionosuuksien piiriin.

Koulun oppilasmäärä oli aluksi hyvin pieni, alle 20, mutta tänä vuonna koulussa on 37 oppilasta. Kaikkina vuosina alakoulussa on kuitenkin ollut oppilaita jokaisella vuosiluokalla. Tällä hetkellä Kopun koulu toimii Pelastusarmeijan Lomakodin tiloissa Nummelassa.

Pitkään opettajina oli kaksi luokanopettajaa, nyt luokanopettajia on kolme.

Katsellessani koulun oppilaiden upeaa, Suomen itsenäisyysaikaan liittyvää esitystä, iloitsin siitä, että vanhempien näky 25 vuotta sitten ei ollut vain katoava unelma vaan se johti sinnikkääseen työhön. Kaikkina näinä vuosina vanhempia ja opettajia on kantanut luottamus siihen, että tänä historian hetkenä kristillisellä koulukasvatuksella on paikkansa.

Juhlassa monet tahot toivat tervehdyksensä ja menestyksen toivotukset koulullemme. Sählymailojakin saatiin iso laatikollinen!

21 vuotta koulussa toiminut opettaja Tuula Löwendahl korosti sitä, että lasten turvallisen kasvun ja aikuisuuden vastuuseen kypsymisen perustana on vanhempien ja opettajien tiivis yhteistyö.

Pitkään vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana toiminut Mauno Haverinen kertoi yhdistyksen toiminnan kehittymisestä monipuoliseksi koulua taloudellisesti tukevaksi kokonaisuudeksi:

– Tehtiin lehteä, myytiin ilmoituksia, pidettiin hemmottelupäiviä, myytiin kynttilöitä ja anottiin tukea eri sidosryhmiltä.

Puheessaan hän korosti vanhempien roolia.

– He päättävät lasten koulupaikan ja he voivat olla tukemassa monin eri tavoin sitä ympäristöä, jossa lapsi kasvaa. Kopun koulu on sen kokoinen, että siellä asioihin vaikuttaminen ja kehittäminen on mahdollista monin tavoin. Yhteinen tekeminen lasten, vanhempien ja opettajien kanssa on kuin elämää entisajan suuressa perheessä, jossa kaikki ovat tärkeitä ja kaikilla on tehtävä. Toivon teille kaikille siunausta ja intoa olla mukana tekemässä, tukemassa, kasvattamassa ja kasvamassa Kopun kristillisen koulun kanssa. Päätän puheeni poikieni suosimaan musketöörien tunnuslauseeseen ´yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta´.

Tältä hyvältä pohjalta nykyinen Kopun koulun ystävät ry jatkaa puheenjohtajansa Maria Oksan johdolla. Tammikuussa, 30.1. 2018, aktiivinen vanhempainyhdistys järjestää Vihdin lukiossa somekoulutusta otsikolla Lapsi ja Media - tukea nykyajan kasvattajille.

Jo parikymmentä vuotta pitkän vieraan kielen eli englannin opiskelu on aloitettu ensimmäisellä luokalla. Ruotsin kielen opetus on nykyään mukana kielikerhona. Siihen osallistuu oppilaita 3-6-luokalta.

Kopun koulun elämään ovat aina kuuluneet monet esiintymiset. Koulun omien juhlien lisäksi on esiinnytty julkisesti isoilla ohjelmilla Nummelassa, Lohjalla, Helsingissä. Kaksi kertaa olemme esiintyneet TV-jumalanpalveluksessa. Viimeksi 29.10.

Toimintamme mottona on vuosia ollut ”pientä suurella sydämellä”.

Olemme iloinneet viime vuonna alkaneesta yhteistyöstä Petri Laaksosen kanssa. Joulukonsertti 2016 keräsi Vihdin kirkon täyteen vihtiläisiä. Petri Laaksonen pitää Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi konsertin myös tänä vuonna Vihdin kirkossa eli maanantaina 18.12.2017 klo 19.00. Kopun koululaiset ja Kopun koulun ystävät ry toivottavat vihtiläiset lämpimästi tervetulleiksi Lumivalkeaa-joulukonserttiin.

Tuula Löwendahl

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat