Puheenaihe

Siskon kuolema sävyttää Jipun joulua – lue koskettava haastattelu

HENKILÖ Entinen poptähti levittää nykyään evankeliumia sekä rauhan ja rakkauden ilosanomaa kirkollisissa pyhätöissä.

Jipun jouluun tuo tummia sävyjä siskon kuolema.

Radio Dei

Turun Pansion seurakuntakodissa on herkkä ja hauras tunnelma. Toistasataa elämän kolhimaa ihmistainta on saapunut vastaanottamaan apua nälkäänsä kristillisen ruoka-avun muodossa.

Tämän katraan edessä Turun Mikaelinkirkon musiikkievankelista Jippu tarjoilee henkistä ravintoa muun muassa Juice Leskisen ja Hectorin laulujen muodossa.

– Kun aloitin työni koin, että kuulun juuri tänne Pansioon, esiintymisestään energisoitunut Jippu kertoo lyhyen konserttinsa jälkeen.

– Välillä joudun työskentelemään hurskaiden parissa, mutta työskentelen mieluummin syntisten ja rikkinäisten ihmisten kanssa.

Hurskaille evankeliumin julistaminen on haastavampaa, heidän hengelliset tarpeensa uskovaisina ovat jo toiset.

– Haluan viedä Jumalan rakkauden ilosanomaa kärsiville ihmisille, jotka ovat rypeneet elämässä jo tarpeeksi, eikä heidän tarvitse enää arvostella muita. Eräät kristityt kun voivat olla melko julmia.

Tänä jouluna Jipun elämään kuuluu myös surua, sillä hänen siskonsa kuoli heinäkuussa pitkäaikaisen päihdeongelman seurauksena.

– Tämä on ensimmäinen joulu mitä siskoon tulee, että olen helpottunut ja onnellinen siitä, miten hän on vihdoin Jeesuksen luona, minne hän monta vuotta halusi, Jippu yllättää.

– Aiemmin itkimme joka joulu, missä hän mahtaa nyt viilettää. Toki kannan varmasti myös koko loppuelämäni syyllisyyttä siitä, ettemme pystyneet auttamaan häntä.

Jipun värikäs menneisyys on dokumentoitu julkisuudessa laveasti. Mielisairaalassa hän oppi lopulta rakastamaan itseään.

– Siellä tuli lopullinen raja vastaan, että miksi minun tarvitsee enää kärsiä näin, nainen muistelee.

– Itsensä rakastaminen onkin Jumalan suurin käsky. Vasta sen jälkeen voi rakastaa lähimmäistä.

Hän kertoo aiemman uskonsa olleen hedelmätöntä, koska hän toimi Jumalan tahdon vastaisesti oman tahtonsa mukaan.

Sanoin Jumalalle, että tee minulla mitä haluat."

– Pohjalla päätin sanoa Jumalalle, että okei, tee minulla mitä haluat.

Ja Jumala teki.

– Ura, menestys ja kaikki se, mitä pidin hienona, otettiin pois. Ne olivat ensimmäisenä listassa, joiden yli Jeesus veti ruksin, hän naurahtaa.

– Kun ennen valvoin yöt ja koin tuskaa itseni puolesta, koen nykyään tuskaa maailman puolesta ja valvon yöt. En voi olla enää tekemättä tätä työtä, koska en voi muuten elää. Tätähän kutsutaan maailmanparantajasyndroomaksi. Se minulla on.

Nainen muistuttaa, ettei eri uskonnoissa ole välttämättä mitään pahaa, vaikka eräät haluavatkin nähdä uskonnollisuudessa vain pimeyttä.

– Se on oma kuvani Jumalasta, riitelijät eivät kuulu omaan uskooni. Jeesus tuli kuitenkin maailmaan tuomaan rakkauden ja rauhan. Ne, jotka eivät sitä edusta, eivät edusta Jeesusta. Se on näin yksinkertaista.

Jippu

Meri-Tuuli Elorinne, s. 10.9.1985 Helsinki.

Laulaja-lauluntekijä, tunnetuimpia kappaleita Kii, Enkelten kaupunki, Kaksi kauneinta ja Samuli Edelmannin kanssa duetoitu Jos sä tahdot niin Hectorilta.

Isä on oopperalaulaja Jorma Elorinne.

Vihittiin musiikkievankelistan työhön Turun Mikaelinkirkossa lokakuussa 2015.

Naimisissa, yksi lapsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat