Puheenaihe

Iloisia uutisia huipputelevision etsijälle – Kuluttaja: Hyviä televisioita on tarjolla paljon

Televisioilla on eroja, mutta keskimäärin tarjolla on paljon hyviä telkkareita.

ESM arkisto

Kuluttaja-lehti on testannut 115 erikokoista ja -hintaista televisiota. Testaajat yllättyivät siitä, että hyviä televisioita on tarjolla paljon.

Erojakin laitteiden välillä on. Jos valintaperusteena on pelkästään kuvanlaatu, valinta on Kuluttajan mielestä Philipsin 55POS9002-televisio, sillä siinä oli laadukkain kuva.

– Itse asiassa se on paras kaikista tähän saakka testaamistamme televisioista, testauspäällikkö Teemu Sysioja kertoo.

Kokonaisuutena sitäkin parempi televisio on kuitenkin testivoittaja LG OLED55B7V.

Molempien ruutu toimii uudella oled-tekniikalla, mikä tarkoittaa, että ruudun takana ei ole erillistä taustavaloa, kuten lcd-televisioissa. Kukin kuvapiste valaisee itse itsensä.

Oled ei kuitenkaan ole tekniikkana ylivoimainen: perinteiset lcd-televisiot led-taustavalolla ovat nekin Kuluttajan mukaan parhaimmillaan erinomaisia.

Helmikuussa alkaa talviurheilulajien ystävien istuntokausi, kun olympialaiset starttaavat. Jännittäminen on huomattavasti mukavampaa televisiosta, joka toistaa liikkuvaa kuvaa ilman häiriöitä, nykimistä ja sumentumista. Testin televisioissa oli tässä suhteessa valtavat erot.

Lehti julkaisee myös liikkeentoiston arvosanan jokaiselle testin mallille. Arvosana kertoo, kuinka sulavasti ja silmää miellyttävästi televisio näyttää nopeaa liikettä.

Testitelevisioisssa erot olivat merkittäviä myös äänenlaadussa. Huono äänenlaatu painaa kokonaisarvosanaa selvästi alaspäin, sillä neljännes kokonaispisteistä tulee äänenlaadusta. Testin pienimmissä, 32-tuumaisissa televisioissa äänenlaatu oli poikkeuksetta huono.

Testivoittaja LG OLED55B7V:ssä ääni oli laadukkain. LG oli tasaisen vahva kaikilla testin osa-alueilla, mikä nostaa sen testin kärkeen ja ainoaksi viiden tähden tuotteeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat