Paikallisurheilu

Nummelan Judolla poikkeuksellisen hyvä vuosi

Nummelan judo

Jukka Sala

Miesten joukkueen Suomen mestaruus ei ollut ainoa asia, mikä teki Nummelan Judon vuodesta erityisen.

Harjoitteluun vaikuttavana muutoksena varmasti isoin on ollut Karkkilan uuden Kamppailukeskuksen avaaminen Högforsin salille ja samaan aikaan Nummelassa käyttöön otettu Aura Light Areena.

– Molemmissa tiloissa tatamialue kasvoi merkittävästi. Ison joustotatamin rakentaminen neljässä päivässä oli huikea saavutus, kertoo puheenjohtaja Jukka Sala.

Jäsenmäärältään seura on pystynyt säilyttämään paikkansa Suomen kolmanneksi suurimpana.

Seuran syyskokouksessa hyväksyttiin strategia, joka edelleen tähtää molempien toimipisteiden aktiiviseen kehittämiseen. Seuran toiminnan painopisteitä ovat myös; aktiivinen kilpatoiminta, seurayhteistyö ja yhdessä harjoitteleminen sekä monipuolinen palvelutarjonta. NuJu haluaa siis jatkossakin profiloitua kaikkia judoharrastajia palvelevaksi seuraksi. Erittäin aktiivinen kilpailutoiminta, sekä osallistumalla että järjestämällä tapahtumia – säilyy yhtenä pääteemana.

Aikuisten harrastaminen on kasvanut Nummelan Judossa.

– Tämän tukemiseen ja vahvistamiseen pyritään löytämään vielä uusia keinoja. Perheiden ja erityisryhmien mukaan tuominen sekä kaikista pienimpien harrastajien huomioiminen ovat myös osa seuramme aktiivista toimintaa.

– Erityisesti 5-7-vuotiaiden Muksujudoon on helppo tulla mukaan kokeilemaan turvallisesti judoa leikinomaisesti. Ohjaajaresurssien riittävyyteen sekä laatuun tullaan jatkossakin panostamaan, lupaa Sala.

Kilpailuvuosi toi myös miesten SM-kullan lisäksi myös muita merkittävä onnistumisia: Henri Määttä voitti SM-kultaa ja Oskari Mäkinen Finnish Judo Openissa kultaa. Naisten puolella Hellgrénin sisarukset Jessika ja Jannika sekä Venla Laiho toivat onnistumisia SM- ja PM-tasolla. U18-pojissa Jesse Ollikkala saavutti SM-kultaa.

Jukka Sala kiittää kaikkia vuoden aikana seuratoiminnassa mukana olleita kuluvasta vuodesta.

– Muutto vanhalta Juurakkotien dojolta tien yli Aura Light Areenalle ja ison joustotatamin rakentaminen, neljässä päivässä, oli huikea saavutus. Talkoolaisia oli paljon ja jokainen teki ison panoksen seuran eteen. Erityinen kiitos ”timpuriporukan kympeille”: Ville Nordling, Hannu Koskinen ja Dmitri Härginen.

Sala sanoo, että toimivassa seurassa kukin tekee mitä osaa.

– Nytkin palkitut ohjaajat sekä kaikki muutkin ohjaajat tekevät työtä paljain jaloin ja päivittäin judokoidemme hyväksi. Vastuuohjaaja Ari Tervon panos tämän työn koordinoinnissa on ollut mitä tärkein. Itse olen voinut aina luottaa Arin ja koko ohjaajaryhmän ratkaisuihin. Graduointi on tärkeä ja joskus herkkä osa seuratoimintaa ja lajin harrastamista. Tässä vastuugraduoitsija Juhani Kiviahde on määrätietoisesti ja oikeudenmukaisesti noudattanut niitä käytäntöjä, jotka on yhdessä sovittu.

Nummelan Judo ottaa tammikuussa vastaan uusia harrastajia.

– Aikuisten kuntojudo-ryhmiin voi tulla tutustumaan koska vain. Erityisesti 5-7-vuotiaiden Muksujudoon, sekä Nummelassa että Karkkilassa, jokaisen on helppo tulla mukaan kokeilemaan turvallisesti judoa leikinomaisesti, Sala sanoo.

Palkitut

Vuoden judoka -palkinto: Marko Nirhola

Vuoden kilpailija: Miesten joukkue

Vuoden nuori kilpailija: Venla Laiho

Vuoden juniorivalmentaja: Mari Keränen

Vuoden tyttöjuniori: Viivi Kernen

Vuoden poikajuniori: Samu Elopuro

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat