Puheenaihe

Usu: Tutkija jarruttelee Niinistö-intoilijoita: Yhtään ääntä ei ole annettu

Sauli Niinistö.

Tasavallan presidentin kanslia

Uutissuomalaisen tänään julkaisemassa gallupissa 75 prosenttia vastaajista uskoo, että Sauli Niinistö valitaan presidentiksi toiselle kaudelle jo vaalien ensimmäisellä kierroksella. Presidentinvaalit on toteutettu suoralla kansanvaalilla vuodesta 1994 lähtien ja toistaiseksi joka kerta vaaleissa on tarvittu toinen kierros.

Tutkija Sami Borg kertoo Usulle, että hän uskoo tilanteen vielä tasoittuvan. Hänen mukaansa henkilöpainotteisessa vaalissa kannat muodostetaan usein vasta viimeisellä vaaliviikolla.

– Suurin osa äänestäjistä alkaa vasta nyt harkita, ketä äänestää. Lisäksi puolueuskollisuus nousee usein vasta loppusuoralla esille, ja se ei näy vielä gallupeissa, kertoo Borg Usulle.

Tutkijan mukaan Niinistön suosio on tässä vaiheessa niin vankka, että muilla ehdokkailla alkaa olla kiire. Borg kuitenkin huomauttaa, että myös edellisissä vaaleissa vuonna 2012 tarvittiin toista kierrosta.

– Vielä kuukausi ennen vaaleja Niinistö vaikutti ylivoimaiselta ehdokkaalta, mutta silti vaali meni toiselle kierrokselle, sanoo Borg Usun jutussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat