Paikalliset

Vihti Ski Centerin asiassa haetaan ratkaisua – ympäristön ennallistamisen päätös on edelleen voimassa

Lumitykit pauhasivat Vihti Ski Centerissä torstaina; pakkasjakso on tehnyt hyvää rinteiden lumetukselle.

Vesa Valtonen

Vihti-Ski Centerille Ojakkalaan Espoosta ajettujen maamassojen lopullinen kohtalo on käytännössä edelleen avoinna.

Ympäristölautakunta antoi ympäristöasioita käsittelevälle Vaasan hallinto-oikeudelle keskiviikkona kuitenkin lausunnon, jonka mukaan Vihti Ski Center ei ole esittänyt asiassa mitään uutta tietoa, joten Vihti Skin valitus pitäisi hylätä perusteettomana.

Ympäristölautakunnan päätöksen mukaan hallintopakkopäätös voidaan ottaa uuteen käsittelyyn, mikäli asiassa tulee sen uudelleen käsittelyn kannalta olennaisia uusia tietoja ja valittaja sitä esittää.

– Vihti Ski Center voi myös hakea esimerkiksi alueen ennallistamisen määräajan pidentämistä, mikäli esimerkiksi sääolosuhteet hidastavat ennallistamistyötä ja ennallistamisessa on muutoin edetty määräyksen edellyttämällä tavalla, toteaa vt. ympäristöpäällikkö Mari Pihlaja-Kuhna.

– Ympäristölautakunnan päätös koski vain lausunnon antamista Vaasan hallinto-oikeudelle, eli siinä vaan vastattiin Vihti Ski Center Oy:n tekemään valitukseen lautakunnan päätöksestä. Hallinto-oikeus tulee sitten pyytämään Vihti Ski Centeriltä vastinetta ympäristölautakunnan lausuntoon. Tällöin heillä on siinä mahdollisuus antaa hallinto-oikeuteen esimerkiksi lisätietoja, Pihlaja-Kuhna avaa taustoja.

Hallinto-oikeus antoi asiassa välipäätöksen, jossa täytäntöönpanoa ei keskeytetty eli määräaika on alkanut kulua välipäätöksen tiedoksiannosta.

Sami Uotilan johtamassa Vihti Ski Centerissä aloitettiin alueen ennallistamistoimet joulukuun puolivälissä. Uotila toimitti kuntaan pian myös pohjaveden tarkkailusuunnitelman.

Vihti Ski Center toimitti samoihin aikoihin aluehallintovirastoon ympäristölupahakemuksen maamassojen sijoittamisesta hiihtokeskuksen alueelle. Tämän hakemuksen sisältö ei ollut ympäristövalvonnan tiedossa keskiviikkona.

Selvitykset

Ympäristöluvan ja mahdollisen vesilain luvan hakeminen ja käsittely ovat erillisiä prosesseja hallintopakkoprosessiin nähden. Ympäristölautakunta katsoo keskiviikkoisessa lausunnossa edelleen, että läjitetyistä massoista ei ole riittäviä selvityksiä, eikä massojen pilaantumattomuus ole näin ollen riidatonta.

Myös pilaantumattomat maamassat voivat aiheuttaa pohjaveden pilaantumisen vaaraa väärin sijoitettuna.

Vihti Ski Centerin antamien selvitysten mukaan epäkelpoja maita ei ole tuotu Vihti Skin alueelle.

Tutkimusten mukaan akuuttia vaaraa nykyiselle vedenotolle ei ole, joten ympäristölautakunta on muuttanut asian käsittelyn kuluessa käytettyä hallintopakkoa teettämisuhasta sakon uhaksi.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat