USU: Nenäsuihkeesta voi pian olla apua äkilliseen pelihimoon

Kuvituskuva

Marko Hakala

Äkilliseen pelihimoon voi ehkä pian saada apua nenäsuihkeella, uutisoi Uutissuomalainen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) aloittaa tammikuussa tutkimuksen, jossa tutkitaan naloksonia sisältävän lääkeaineen tehoa peliriippuvuuden hoidossa.

Naloksania on Suomessa käytetyt peliriippuvuuteen vuosina 2009 ja 2011, kirjoittaa Uutissuomalainen. Naltreksoni-niminen lääkkeen ongelma oli kuitenkin sen tablettimuoto, joka vaikuttaa hitaasti.

– Naloksoni on vesiliukoinen, joten se soveltuu nenäsuihkeena otettavaksi. Pelaaminen on impulsiivista toimintaa, joten lääkkeen on vaikutettava muutamissa minuuteissa, tutkimusprofessori Hannu Alho THL:stä kertoo Uutissuomalaiselle.

Uutissuomalaisen mukaan tammikuussa alkavaan tutkimukseen otetaan mukaan 126 peliriippuvaista. Puolet saavat naloksinia ja puolet lumelääkettä. Lisäksi osallistujille tarjotaan tukitoimia, joita tarvitaan riippuvuudesta irtautumiseen. Alho kertoo Uutissuomalaiselle, että tukitoimista hyötyvät todennäköisesti myös lumelääkkeen saajat.

Mikäli nenäsuihke osoittautuu toimivaksi lääkkeeksi, se voidaan saada apteekkeihin nopeastikin, kirjoittaa Uutissuomalainen. Alho odottaa tulosten valmistuvan mahdollisesti jo ensi vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Written by:

Ota yhteyttä