Paikalliset

Sauli Niinistö Nummelassa: "Ihmisarvoa ei voi alentaa"

Sauli Niinistöä tuli katsomaan suuri joukko ihmisiä Nummelassa perjantaina.

Maija-Liisa Nyman

Presidenttiehdokas Sauli Niinistö piipahti perjantaina Nummelassa. Häntä kerääntyi kuuntelemaan ja tapaamaan suuri joukko vihtiläisiä Cafe Niinistöön ja sen ulkopuolelle Asemantien varteen.

Vihtiläislapset olivat esittäneet Niinistölle etukäteen kysymyksiä. Niinpä Niinistö pääsikin vastaamaan muun muassa kysymyksiin mitä presidentti tekee, onko kivaa olla presidentti ja mikä on helpointa presidentin työssä.

– Kaikkein helpointa on nukkumaan meno, Niinistö hymähti.

Niinistö puhui Nummelassa rauhasta; hänestä on aivan keskeistä, että rauha vallitsee. Rauhalla Niinistö ei tarkoita pelkästään sodan tai kriisin vastakohtaa, vaan hänen mukaansa rauhaa ovat myös esimerkiksi luonnonrauha ja yhteiskuntarauha.

Niinistö puhui myös siitä, että eri mieltä saa olla ja riidelläkin voidaan – mutta toisen mielipiteitä ja lähtökohtia pitää siitä huolimatta kunnioittaa.

– Toisen ihmisen ihmisarvoa ei voi alentaa.

Nuorten syrjäytymisen Niinistö katsoo olevan sekä henkilökohtainen tragedia nuorille itselleen että koko yhteiskunnan tappio. Niinistö kuitenkin sanoi, että syrjäytymiseen voisivat kaikki suomalaiset osaltaan vaikuttaa kannustamalla ja ohjaamalla nuoria.

Kysymykseen siitä, miltä Niinistö uskoo Suomen näyttävän kuuden vuoden päästä, hän esitti toiveikkaan näkemyksen.

Kuuden vuoden päästä Niinistö toivoo työttömyyden vähenneen ja työllisyyden vahvistuneen. Ilmastonmuutoksen osalta hän toivoo kuuden vuoden kuluttua kehityksen kääntyneen parempaan.

– Se olisi erinomainen asia kerta kaikkiaan.

Kaikkein tärkeimpänä asiana hän nimesi sen, että rauha säilyisi maan päällä.

Niinistö tuli Vihtiin Salosta ja jatkoi matkaansa vielä Nurmijärven kautta Tuusulaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat