Puheenaihe

HSL priorisoi bussilinjoja lakon aikana – "Joitakin busseja saadaan varmasti liikkeelle"

560 on yksi bussilinjoista, joita yritetään liikennöidä mielenilmauksen aikaan 2. helmikuuta. Ajantasaista tietoa saa HSL:n nettisivuilta.

Arja-Riikka Nikkilä / arkisto

HSL:n ryhmäpäällikkö Ville Uusi-Rauva sanoo, että hallituksen aktiivimallia vastustavan mielenilmauksen vaikutukset HSL:n liikenteeseen selviävät lopullisesti mielenilmauspäivän aamuna perjantaina 2. helmikuuta.

– Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa, kuinka paljon esimerkiksi bussinkuljettajia tulee töihin. Se on selvää, että AKT:hen kuuluvia kuljettajia ei tule töihin kello 3–18 välillä 2. helmikuuta, Uusi-Rauva kertoi alkuviikosta.

– HSL:llä on oma prioriteettilistaus bussilinjoista, joita ensisijaisesti pyritään liikennöimään tuolloin. Mutta se, miten priorisoinnit sopivat liikennöitsijöiden järjestelyihin, ei ole selvää.

Liikennöitsijät eivät voi esimerkiksi laittaa kuljettajaa yhtäkkiä sellaiselle bussilinjalle, jonka reitti on kuljettajalle tuntematon.

– Mutta tärkeitä runkolinjoja, kuten 550 ja 560 pyritään saamaan liikkeelle, samoin kuin esimerkiksi Helsingin bussilinja 14, Uusi-Rauva jatkaa.

Siitä, kuinka mielenilmaus vaikuttaa HSL:n lähijuna-, metro- ja raitiovaunuliikenteeseen, saadaan tarkempaa tietoa alkuviikon aikana.

– Bussiliikenteen osalta voin sanoa, että joitakin busseja saadaan varmasti liikkeelle. Busseja kuljettavat esimerkiksi esimiehet ja järjestäytymättömät kuljettajat.

Myös osa järjestäytyneistä kuljettajista saattaa olla osallistumatta mielenilmaukseen.

Mielenilmaisu vaikuttanee myös esimerkiksi päiväkotien, perhepäivähoidon, leikkipuistojen, perusopetuksen, aamu- ja iltapäivätoiminnan, lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen sekä työväenopistojen toimintaan ja Palvelukeskus Helsingin toimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat