Puheenaihe

Lakko pysäyttää myös metron ja melkein kaikki bussit

Metro ei kulje perjantaina 2. helmikuuta.

Arkisto/Klaus Nurmi

Metro, raitiovaunut ja lähes koko bussiliikenne seisahtuvat HSL-alueella perjantaina 2. helmikuuta mielenilmauksen vuoksi, tiedottaa HSL.

Metro ja ratikat eivät liikennöi koko vuorokautena. Niiden liikenne käynnistyy normaalisti lauantaiaamuna.

Myös lähes kaikki bussit perjantaina kello 03–18 jäävät ajamatta. Joitakin busseja ajetaan. HSL tiedottaa näistä tapauskohtaisesti myöhemmin.

On odotettavissa, että bussiliikenne käynnistyy perjantaina mielenilmauksen jälkeen klo 18 alkaen vaiheittain, mutta myöhäisillan bussiliikenne sekä bussien yöliikenne ajetaan perjantai-iltana jo normaalisti.

Lähijunat ja HSL:n Suomenlinnan lautta kulkevat normaalisti.

Seisauksen taustalla on Julkisen ja hyvinvointialojen liittoon kuuluva raitiovaunu- ja metrohenkilökunnan yhdistys JHL 019, joka osallistuu SAK:n järjestämään mielenilmaukseen työttömyysturvan aktiivimallia vastaan.

Metro- ja ratikkaliikenteessä lakko iskee pahiten. Kuntatyönantajat paheksuvat JHL:n alaisen liiton päätöstä pysäyttää pääkaupungin raideliikenne.

– Poliittinen lakkoilu ei paranna neuvottelujen ilmapiiriä. Odotettavissa on liikennekaaos, koska myös bussiliikenne keskeytyy samaan aikaan, kun mielenosoittajat suuntaavat Helsingin keskustaan, muistuttaa Kuntatyönantajain työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Hänen mukaansa raideliikenteen lakon vaikutukset kohdistuvat syyttömiin kuntalaisiin estämällä pääsyn töihin. Mittakaava on Jalosen mielestä kohtuuton.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

HSL priorisoi bussilinjoja lakon aikana – "Joitakin busseja saadaan varmasti liikkeelle"29.1.2018 16.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat