Puheenaihe

Näin mielenilmaus vaikuttaa kaukobusseihin, Onnibusiin ja VR:n kaukojuniin

Perjantain mielenilmaus ei vaikuta Onnibusin liikenteeseen kuin yhdellä sen reitillä, yhtiö tiedottaa.

Jussi Vehkasalo

Perjantaina 2. helmikuuta järjestettävä useiden ammattiliittojen poliittinen mielenilmaus vaikuttaa toteutuessaan Matkahuollon kaukobussien liikenteeseen ja sitä kautta matkustamiseen ja pakettien kuljettamiseen koko maassa.

Mielenilmauksen on ilmoitettu alkavan aamuyöllä kello 3 ja päättyvän illansuussa kello 18.

Mielenilmauksen seurauksena suuri osa Matkahuollon bussivuoroista jää liikennöimättä 2. helmikuuta kello 3–18. Bussiyritykset pystyvät kuitenkin hoitamaan osan vuoroista korvaavin järjestelyin.

Kaikkien mielenilmauksen aikana liikennöitävien vuorojen tiedot löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta, kun haun tekee kyseisellä päivämäärällä 2.2. Matkahuollon sivuilta voi myös ostaa nettilippuja vuoroille, jotka kulkevat mielenilmauksen aikana. Aikataulujärjestelmään päivitetään jatkuvasti uutta tietoa, joten ajantasaisin tieto löytyy aina Matkahuollon aikatauluhausta.

Aikataulutettujen pikapakettien kuljetus hoidetaan lähetyshetkellä tehdyn aikataulutuksen mukaisesti.

Matkahuolto hyvittää käyttämättä jääneen nettilipun, jos vuoro, jolle lippu on ostettu, jää lakosta johtuen ajamatta. Hyvitystä voi hakea sähköisellä lomakkeella Matkahuollon verkkosivuilta, jonne hakulomake lisätään myöhemmin.

Matkahuolto korvaa myös kausilipun hinnasta lakkopäivän osuuden, jos kausilippua ei ole ollut lakosta johtuen mahdollisuutta käyttää ollenkaan. Hyvitystä voi hakea niin ikään Matkahuollon verkkosivujen lomakkeen kautta.

Mielenilmaus vaikuttaa vain vähän Onnibusin liikennöintiin 2. helmikuuta. Viimeisimmän tiedon mukaan yhtiö liikennöi normaalisti perjantaina aikataulun mukaan lukuun ottamatta Helsinki–Turku/Rauma-väliä, jossa vuoroja on vähennetty.

Onnibusin verkkokauppa on päivitetty muutosten suhteen ajan tasalle. Niiden asiakkaiden osalta, joita muutokset koskevat, tullaan olemaan yhteydessä erikseen sähköpostilla tarkempien ohjeiden kera.

Onnibus pyytää seuraamaan yhtiön tiedotusta nettisivuillaan kuitenkin vielä lähempänä perjantaita mahdollisten yllättävien miehistötilanteen muutosten varalta.

VR:n kaukojunien osalta VR:n viestinnästä kerrotaan seuraavaa:

– Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, että mielenilmaus vaikuttaisi kaukoliikennejuniin, mutta tilanne voi vielä kehittyä ja muuttua, kertoo Elina Salmu VR:n viestinnästä.

Usea liitto voi vaikuttaa asiaan, Veturimiesten liitto etunenässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Perjantain jättilakko laajenee: Myös metro ja raitiovaunut pysähtyvät – "Kohtuutonta ihmisille"30.1.2018 08.52
HSL priorisoi bussilinjoja lakon aikana – "Joitakin busseja saadaan varmasti liikkeelle"29.1.2018 16.07
"Emme vastusta maan hallitusta, mutta..." – Näin Insinööriliitto perustelee osallistumistaan aktiivimallia vastustavaan mielenilmaisuun22.1.2018 19.02

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat