Paikalliset

Uusi kerrostalo Nummelan keskustaan: ’Exlibris’ rakennetaan Kirjastorinteeseen

Kaavasuunnittelija Miia Ketonen esitteli syyskuussa Kirjastorinteen kaavaluonnosta vanhusneuvostolle.

Vesa Valtonen

Nummelan Kirjastorinteen asemakaavan alueelle suunnitellun kerrostalotontin toteuttajaksi kunnanhallitus valitsi YIT:n ja Auratum Asuntorahasto Ky:n yhteenliittymän Exlibris -suunnitelmalla.

Tontti varattiin luovutettavaksi ARA:n vuokra-asuntotuotantoon. Tontin luovutuksen yksityiskohtaisista ehdoista valtion tuella rakennettavaan vuokra-asuntotuotantoon kunnanhallitus päättää erillisellä päätöksellä.

Kunnanhallitus varasi kesäkuussa Nummelan Kirjastorinteen asemakaavan N 185 alueelle suunnitellun kerrostalotontin luovutettavaksi ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyllä ARA:n vuokra-asuntotuotantoon.

Samalla kunnanhallitus valtuutti tekninen ja ympäristökeskuksen järjestämään ilmoittautumismenettelyn, jolla etsittiin neuvottelukumppaneita ja toteuttajaa tontille.

Arviointiryhmä kokoontui 24.1. arvioimaan suunnitelmat, ja tekemään esityksensä tontin toteuttajaksi. Ansiokkaimmin suunnittelutehtävälle asetetut tavoitteet täytti arviointiryhmän mielestä YIT:n ja Auratum Asuntorahasto Ky:n yhteenliittymä suunnitelmallaan Exlibris.

Suunnitelman arkkitehtuuri oli arviointiryhmän mieleen: katujulkisivun rytmityksellä oli haettu kirjahyllymäistä ilmettä, joka sopii tarinankerronnallisesti hyvin yhteen viereisellä tontilla sijaitsevan Vihdin kunnankirjaston kanssa.

Arviointiryhmän mielestä asuinrakennus sopeutuu värityksensä ja massoittelunsa puolesta hyvin taajamakuvaan ja Kappelitien varrella olevaan rakennuskantaan.

Ryhmän mukaan päätyjen sisäänvedot sekä sisäpihan parvekkeiden ulosvedot tekevät yleisilmeestä kevyen, ja taide-elementiksi valittu porrashuoneen ikkunan valokuvataide sopii hyvin kokonaisuuteen.

Rakennuksen valokuvataideteos tulee näkymään katukuvassa myös pimeällä porraskäytävän valaistuksen ansiosta. Lisäksi ilmeikkyyttä on saatu aikaan ensimmäisen kerroksen graafisella betonijulkisivulla, sekä ikkuna-aukoituksella.

Suunnitelmassa asuinrakennus on esitetty toteutettavaksi viiteen kerrokseen, mutta esittelytekstissä on lisäksi maininta, että suunnitelma on tarvittaessa toteutettavissa myös neljäkerroksisena asuinrakennuksena.

Otsikon kirjoitusvirhe korjattu 14.2. klo 7.14.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat