Paikalliset

Säästöpankin viime vuosi: Uusia asiakkaita tuli 1 782

SP-Kodin toimitusjohtaja Juha Hänninen esittelee asuntokauppatilastoja, jotka ovat viime vuosien aikana olleet muutoksiltaan aika yhteneväisiä. Elokuussa alkoi kuitenkin nousu. Vieressä pankinjohtaja Tuomo Paaso.

Vesa Valtonen

Länsi-Uudenmaan Säästöpankissa otettiin vuoden 2017 alussa käyttöön uudet, asiakastarpeiden mukaan joustavat palveluajat. Palveluajat ovat yli 30 prosenttia laajemmat kuin aiemmat konttoreiden aukioloajat, jotka käytännössä toimivat tuolloin palveluaikoina.

Vuoden aikana saatiin lisäksi laajennettua puhelin- ja chat-palvelut arkisin klo 8-22:een. Ainakin osittain näiden palvelujen saavutettavuuden muutosten avulla pankkiin tuli 1 782 uutta asiakasta.

Tuomo Paason johtamalla säästöpankin Vihdin, Karkkilan, Pusulan ja Saukkolan toimialueella uusia asiakkaita tuli 619.

Maan neljänneksi suurin.

– Pankin palvelunomaavien asiakkaiden määrä oli vuoden lopussa 34 612 asiakasta, millä luvulla mitaten Länsi-Uudenmaan Säästöpankki oli säästöpankkiryhmän neljänneksi suurin. Meiltä löytyy sekä veto- että pitovoimaa, muotoilee toimitusjohtaja Jukka Suominen tyytyväisenä.

Vihdin, Karkkilan, Pusulan ja Saukkolan konttoreiden alueella lainakanta kasvoi vuoden aikana 8,7 prosentilla.

– Esimerkiksi Nummelassa asuntojen vuokrataso on niin korkea, että samalla summalla maksaa jo pitkälti asuntolainan kuukausierän, Paaso muistuttaa.

Hänen arvionsa mukaan asuntolainakanta kasvaa edelleen, sillä sijoitusasuntojen suosio on kasvussa.

Talletusten määrä alueella nousi viime vuoden aikana 5,3 prosentilla.

Yrityspuolella on pankinjohtaja Tuomo Paason mukaan aikaisempaa valoisampi tilanne; yrityksillä on hyvin tilauskantaa ja osalla yrityksiä alkaa jo olla työvoimapulaa.

– Investointien rahoittamiselle on selkeää kiinnostusta. Käänne on tapahtunut, se alkoi syksyllä, Tuomo Paaso kertoo.

Alkuvuonna Paason johtamalla alueella kasvu on ollut edelleen vahvaa.

– Saimme 150 uutta asiakasta vuoden ensimmäisen kuuden viikon aikana. Selkeästi tilanne on se, että henkilökohtaiselle palvelulle on kysyntää.

Länsi-Uudenmaan Säästöpankki kokeili väliaikaisen neuvontapalvelupisteen tarvetta kirkonkylässä.

– Tilanne on asiakkailta saadun palautteen perusteella selkeästi se, että uudelle pankkikonttorille kirkonkylässä ei ole kysyntää; Karkkilaan ja Nummelaan on niin lyhyt matka, Tuomo Paaso linjaa.

LUSP maksoi viime vuonna yhteisöveroa 1,3 miljoonaa euroa, millä veromäärällä pankki oli Lohjalla ykkönen, lähikunnissa Raaseporin Fiskars Oyj:n jälkeen kakkonen ja valtakunnan tasollakin hyvällä sijalla.

Asiakkailla on toimitusjohtaja Jukka Suomisen mukaan tällä hetkellä hieman kaksijakoinen suhtautuminen pankki- ja vakuutuspalveluiden niputtamiseen; osa haluaa pitää pankki- ja vakuutusasiat tiukasti erillään toisistaan sekä kilpailuttaa niitä eriaikaisesti.

– Huomattava osa asiakkaista haluaa kuitenkin hoitaa asiansa mahdollisimman laajasti yhdellä kertaa. Vuoden jälkimmäisellä puoliskolla kasvoi selvästi kiinnostus Säästöpankin vahinkovakuutuksiin, jotka on nimenomaan räätälöity pankkiasiakkaan tarpeisiin.

Henkilökohtainen vakuutuspalvelu puhelimessa tai verkossa viitoittanee Suomisen mukaan samalla tietä monille muillekin eri alojen palveluille tulevaisuudessa.

Pankin ennusteen mukaan vuoden 2018 aikana uudisrakentamisen ja asuntokaupan vilkastuminen edistänee luotonannon kehitystä.

– Taloustilanteen koheneminen lisää asiakkaiden uskoa tulevaisuuteen sekä parantaa

asiakkaiden lainanhoitokykyä. Korkojen nousuodotukset ovat niin maltillisia, että ne eivät

vielä kuluvan vuoden aikana vaikuta luoton kysyntään, Jukka Suominen tiivistää.

Oletko harkinnut muuttamista?

Kyllä
67% (2 ääntä)
En
33% (1 ääni)
Ääniä yhteensä: 3

LUSP 2017

Talletukset 517,77 milj. euroa.

Korkokate 6,44 milj. euroa.

Nettopalkkiot 5,98 milj. euroa.

Tuotot yhteensä 16,79 milj. euroa.

Kulut yhteensä 9,98 milj. euroa.

Liikevoitto 4,90 milj. euroa.

Konttoreita kymmenen.

Henkilöstöä 68.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat