Monen ura jatkuu yhä lajin parissa: Vanhat vilulaiset kokoontuivat Vihti Ski Centeriin

Vanhat vilulaiset olivat koolla Vihti Ski Centerissä jo kuudennen kerran.

Sami Tuoriniemi

Vihdin Lumilautailijat (ViLu) on saattanut matkalle monta erilaista lumilautailu-uraa. Vihdin laskettelukeskuksesta on lähdetty ammattilaskijoiksi moneen paikkaan maailmalla.

Heistä entinen ViLu:n kasvatti Janne Korpi on edustanut Suomea Pyeongchangissa mukanaan valmentajansa, niinikään ViLu:n Joni Vastamäki. Useimmat ammattilautailijat eivät elätä itseään ainakaan pääasiallisesti kilpailuja kiertämällä. Lautailu-uraa tehdään myös laskuvideoilla ja kuvauksilla.

Vihdin laskettelukeskuksessa pidettiin jo perinteeksi muodostunut vuosittainen Vihdin Lumilautailijoiden yhteinen kokoontuminen.

Koollekutsujana oli ammattilaisuralla itsekin menestystä maailman cupeissa niittänyt Sami Tuoriniemi. Vihti Ski Centeriin kokoontui 45 entistä ja nykyistä ViLu:n lautailijaa.

Heistä entisiä ammattilaislaskijoita olivat Janne Heiskanen, Ali Toppinen, Jussi Tarvainen, Lauri Heiskari, Jari Tuoriniemi sekä tapahtumajärjestäjä Sami Tuoriniemi. Vierailevana tähtenä oli ammattilaisena menestynyt TV-kasvo Aleksi Litovaara.

– Tämä oli jo kuudes kerta kun tapaamme. Päivä kuluu tietysti laskien ja menneitä muistellen. Tällä kertaa meillä kiersi pari valokuva-albumia 90-luvulta. Kuvat toivat tietysti nostalgisia fiiliksiä ja muistoja 90-luvun lautailumuodista, Tuoriniemi nauraa.

Lumilautailijat on maailmanlaajuisestikin tiivis yhteisö. Laskijat tuntevat toisensa ja reissaavat yhdessä. Näin myös Suomen mittakaavassa.

–Olemme kaikki kavereita yhä keskenämme, vaikka olemme asuneet eri puolilla maailmaa vuosien saatossa. Monella meistä on tiukat työaikataulut ja perheet, joten on hienoa, että jo kuudennen kerran paikalle saatiin näinkin suuri määrä ViLu:n väkeä.

Tuoriniemi lupaa, että seuraava kokoontuminen Vihti Skissä on jälleen ensi vuonna.

Vaikka Etelä-Koreassa pidettävät olympialaiset ovat parhaillaan käynnissä, ei kisoja juurikaan tapaamisessa sivuttu. Kilpailut kuuluvat lajiin, mutta eivät välttämättä ole lajin ydin monellekaan laskijalle.

Nina Paloheimo

Historiaa

Varsinaisesti lumilauta sai alkunsa 1960-luvun lopulla järjestetyistä snurfer-kilpailuista. Kilpailuihin otti osaa nuori mies nimeltä Jake Burton.

Tehdäkseen laskemisesta huimissa vauhdeissa entistä helpompaa hän päätti asentaa snurferiinsa alkeelliset siteet. Tämä keksintö teki Jakesta ylivoimaisen muihin nähden.

Suomen Lumilautaliitto ry (SLL) / Finnish Snowboard Association (FSA) on perustettu vuonna 1988 ja on maailman toiseksi vanhin kansallinen lumilautaliitto.

Lähde: Suomen Lumilautaliitto

Written by:

Ota yhteyttä