Paikalliset

Hannu Manniselle arvostettu Holmenkollen-mitali – nummelalainen on 16:s tunnustuksen saanut suomalainen

Norjan Skiforeningenin apulaispääsihteeri Steinar Eidaker luovutti Hannu Manniselle Holmenkollenmitalin sunnuntaina Oslossa.

Yhdistetyn hiihdon konkari Hannu Manninen vastaanotti sunnuntaina Oslossa Holmenkollen-mitalin urheilu-uransa ansioista 16. suomalaisurheilijana.

”Holmenkollenmedaljen” on korkein ja arvostetuin palkinto, jonka hiihtourheilija voi Norjassa saada. Palkinnon myöntää Skiforeningen ja sitä on jaettu vuodesta 1895 saakka. Myöntämisperusteissa painoarvoa antavat erityisesti saavutukset Holmenkollenin kilpailuissa. Suomalaisista viimeisin mitalin vastaanottaja oli vuonna 2011 mäkihyppääjä Janne Ahonen.

Nummelalainen Hannu Manninen pääsi arvokkaalle huippu-urheilijoiden listalle vastaanotettuaan mitalin Holmenkollenilla järjestetyssä tilaisuudessa.

– On kyllä erittäin hieno tunne saada tämmöinen tunnustus. Se on kuitenkin aika harvinainen, kiitteli Manninen.

– Se on hieno kunnianosoitus omasta urasta ja menestyksestä Holmenkollenin kisoista. Itsellä taitaa olla kolme voittoa Holmenkollenilta ja toki muitakin hyviä sijoituksia.

– Holmenkollen on ollut aina mieleinen paikka kilpailla. Holmenkollenilla on aina hieno yleisö ja hieno tunnelma kilpailla, kommentoi Manninen palkinnon vastaanotettuaan.

Aiemmin vain pohjoismaisia lajeja koskenut palkinto voidaan nykyään myöntää urheilijalle myös ampumahiihdon saavutuksista.

Holmenkollen-medaljen

Suomalaisurheilijat: 2018 Hannu Manninen, 2011 Janne Ahonen, 1998 Harri Kirvesniemi, 1989 Marja-Liisa Kirvesniemi, 1987 Matti Nykänen, 1977 Helena Takalo, Hilkka Kuntola, 1974 Juha Mieto, 1972 Rauno Miettinen, 1971 Marjatta Kajosmaa, 1965 Arto Tiainen, 1964 Veikko Kankkonen, Eero Mäntyranta, 1957 Eero Kolehmainen, 1955 Veikko Hakulinen, 1952 Heikki Hasu.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat