Kulttuuri

Soturikissojen klaanit kokoontuvat pääkirjastoon

Kirjasarjan innoittama tapahtuma sopii niin faneille kuin uusille lukijoillekin.

Karoliina Pentti ja Janika Puolitaival järjestävät Soturikissat-tapahtumaa pääkirjastoon.

Maija-Liisa Nyman

Kotikissa Ruska näkee unta metsästämisestä ja lähtee tutkimusmatkalle läheiseen metsään. Ruska ei kuitenkaan tiedä, että metsää asuttavat luonnonvaraisten kissojen klaanit. Yllättäen Ruska onkin valinnan edessä: turvallinen kotikissan elämä vai liittyminen kissaklaaniin?

Tästä alkaa Soturikissat-kirjasaaga, joka on valtaisan suosittu niin Suomessa kuin maailmallakin. Kirjat ovat maailmanlaajuisesti myyneet miljoonia, ja suosio näkyy myös Vihdin kirjastossa. Lastenkirjoja harvemmin varataan – mutta Soturikissat-kirjoihin on jopa toistakymmentä varausta jonossa.

Kirjat ovat todella suosittuja.

– Kirjat ovat todella suosittuja – eikä ihme, pedagoginen informaatikko Janika Puolitaival sanoo. Suosiota selittää hänen mielestään se, että pääosassa ovat eläimet. Lisäksi kirjat ovat taitavasti kirjoitettuja ja vauhdikkaita seikkailuita, joiden luontokuvaus on todella kaunista.

– Kaikkia Erin Hunterin kirjasarjoja yhdistää myös se, että niissä käsitellään tosi isoja teemoja, Puolitaival kertoo. – Sen takia Soturikissat menevätkin niin monen ikäiselle.

Sarjaan ovat hullaantuneet lukijat ekaluokkalaisista aikuisiin, tytöistä naisiin ja pojista miehiin. Kirjaston työntekijät vertaavat innostusta Harry Potter -kirjasarjan aikanaan saavuttamaan suosioon.

– On siistiä, että kirjasta voi tulla tällainen ilmiö, kirjastonhoitaja Karoliina Pentti sanoo.

Nyt Pentti ja Puolitaival kutsuvat kaikkia Soturikissojen maailmasta kiinnostuneita pääkirjaston tapahtumaan. Soturikissat-tapahtuma järjestetään ensi viikon lauantaina aamupäivästä.

Heti kirjastoon tullessaan pääsee valitsemaan klaaninsa ja itselleen soturikissanimen. Pentti ja Puolitaival ovat omat nimensä jo valinneet: he ovat Harmaasalama ja Kuukissa.

Tapahtumassa voi askarrella naamarin tai klaanipinssin. Lisäksi ohjelmassa on klaanien välisiä kilpailuja, Soturikissoihin liittyviä värityskuvia, tietokilpailu ja yrttivisa. Itselleen tai kaverille voi tehdä kissakasvomaalauksen. Jaossa on myös palkintoja, jotka on lahjoittanut kirjasarjan suomalainen kustantaja Art House.

Janika Puolitaival kertoo, että kirjastolta on jo pari vuotta sitten toivottu Soturikissat-kerhoa. Kerhon pyörittämiseen kirjastolla ei ole resursseja, mutta Soturikissat-buumiin pyritään nyt vastaamaan tapahtuman muodossa. Jos tapahtuma on suosittu, suunnitellaan myöhemmin lisää aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Tapahtumassa Soturikissojen fanit pääsevät tapaamaan toisiaan. Ja jos sarja ei vielä ole tuttu, nytpä siihen pääsee tutustumaan. Sekä Puolitaival että Pentti uskovat, että tapahtuma kannustaa tarttumaan kirjoihin.

– Lukeminen kannattaa aloittaa ensimmäisestä osasta, Puolitaival vinkkaa ja kertoo, että kirjasarjan edetessä Soturikissojen maailma on laajentunut ja teemat syventyneet.

Soturikissat-tapahtuma järjestetään pääkirjastolla (Pisteenkaari 9, Nummela) lauantaina 24.3. kello 10-12.

Soturikissat

Soturikissat (Warrior Cats) on suosittu kirjasarja. Sarjaa kirjoittaa Erin Hunter; nimen taakse kätkeytyy kuusi eri kirjailijaa.

Soturikissojen maailmasta on kirjoitettu useita moniosaisia sarjoja ja lisäksi erillisiä seikkailukirjoja. Kissojen klaanit ovat Myrskyklaani, Varjoklaani, Tuuliklaani ja Jokiklaani. Kissoissa on taistelijoita, ennustajia, parantajia, johtajia.

Suomeksi sarjaa kustantaa Art House.

Erin Hunterin muita kirjasarjoja ovat kolmesta karhusta kertova Etsijät ja Selviytyjät, joka kertoo koirien elämästä tuhoutuneessa kaupungissa.

Soturikissojen virallinen sivusto löytyy osoitteesta www.warriorcats.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat