Puheenaihe

Veikkaukselta uutta tietoa Loimaan 90 miljoonan Eurojackpotista – ”Voittajien ei ole syytä olla huolissaan paljastumisesta”

Kuvituskuva.

Veikkaus

Loimaan 90 miljoonan euron Eurojackpot-voitto on edelleen lunastamatta, mutta Veikkaus kertoo nyt, että rivin numerot oli valittu itse.

– Voittopelissä oli käytetty pelaajan omia numeroita eli pelaaja oli valinnut ne itse, ei kone. Pelin hintaa emme kerro. Tämä päätös perustuu voittajan yksityisyyden suojelemiseen ja turvallisuuteen, kertoo viestintäpäällikkö Tomi Auremaa.

Helmikuun alussa tulleen voiton lunastusaikaa on jäljellä vielä lähes 11 kuukautta. Viimeinen mahdollinen lunastuspäivä on 11. helmikuuta 2019.

Veikkauksesta kerrotaan, että Loimaan mysteeri on herättänyt paljon kiinnostusta Suomen lisäksi ulkomailla. Vertailukohta löytyy vuoden 2015 keväältä, jolloin Eurojackpotin ensimmäisen 90 miljoonan euron potin voittajaa odoteltiin Tšekissä lähes neljä viikkoa.

Huhumyllyä kiihdytti osuman ajankohta: maassa pelattiin samaan aikaan jääkiekon MM-turnausta Prahassa ja Ostravassa, ja voittajaksi epäiltiin suomalaista kisaturistia. 

Voittaja oli tsekkiläinen keski-ikäinen mies, tuli sadan kilometrin matkan voitonlunastukseen Prahaan junalla. Hänen kerrottiin pukeutuneen voitonlunastusmatkalle t-paitaan ja farkkuihin, ja hänellä oli reppu selässään. Vielä voitonlunastuksen hetkelläkin voittajaa pelotti suuren rahamäärän tuoma mahdollinen elämänmuutos, ja erityisesti hän kammoksui ajatusta valokuvasta. Voittaja oli siis viikkojenkin jälkeen erittäin hermostunut ja huolissaan mahdollisesta paljastumisestaan.

– Meillä voittajien ei ole syytä olla huolissaan ainakaan paljastumisestaan. He voivat huoletta lunastaa voittonsa pelkäämättä julkisuutta. Veikkaus julkaisee voittajien haastatteluja vain heidän luvallaan ja heidän hyväksymässään muodossa. Se, mitä voitosta voidaan ilman voittajien lupaa kertoa, on jo kerrottu, rauhoittelee Tomi Auremaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Loimaan 90 miljoonan Eurojackpot-voittajista yksi tieto lähes varma – spekulaatiot vellovat valtoimenaan6.3.2018 20.00
Suomalaisten uskomaton Eurojackpot-onni jatkuu – Tampereelle puolen miljoonan euron voitto17.3.2018 08.41
"Ai ettien että! Eurojackpot-voitto nasahti" – näin lottovoittajat tuulettavat Veikkauksen vieraskirjassa16.8.2017 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat