Puheenaihe

Verottajalta tulee pian postia – tarkista ainakin nämä tuhansien eurojen arvoiset kohdat

Kuvituskuva.

Verohallinto

Esitäytetyt veroilmoitukset saapuvat asiakkaille postissa huhtikuun aikana, kertoo Verohallinto.

Veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on joko 8. tai 15. toukokuuta.

Verohallinto suosittelee, että muutokset veroilmoitukseen tehtäisiin verkossa osoitteessa vero.fi/veroilmoitus.

Useimpien verovelvollisten kannattaa tarkistaa etenkin matkakulujen ja kotitalousvähennysten oikeellisuus. Molemmista kertyy helposti satojen ja jopa tuhansien eurojen vähennykset.

– Myös vuokratulot sekä veroilmoitukselta puuttuvat ulkomaiset tulot on muistettava ilmoittaa itse, kertoo viestintäsuunnittelija Maija Kühn Verohallinnon tiedotteessa.

Täydennyksiä voi tehdä verkossa jo nyt, mutta veronpalautuksen tai jäännösveron määrä näkyy vasta kotiin saapuvassa esitäytetyssä veroilmoituksessa.

Verkossa täydennyksiä voi tehdä tarvittaessa useampaan kertaan aina palautuspäivän loppuun asti. Jos korjattavaa ei ole, kotiin tullutta ilmoitusta ei tarvitse palauttaa.

– Jos veroilmoituksen palauttaa paperisena, täytyy mukaan muistaa liittää tarvittavat lomakkeet. Verkossa ylimääräisiä lomakkeita ei tarvitse täytellä. Verohallinto pyytää asiakkaalta tarvittaessa erillisiä lisäselvityksiä tai kuitteja, niitä ei tarvitse liittää mukaan veroilmoitukseen.

Jos esitäytettyyn veroilmoitukseen tulee korjauksia, saapuvat uusi verotuspäätös ja mahdolliset tilisiirtolomakkeet asiakkaalle postitse lokakuun loppuun mennessä.

Veronpalautukset maksetaan joulukuun alussa. Jäännösveron eli mätkyjen maksupäivät ovat 3.12.2018 ja 1.2.2019. Jäännösvero kannattaa laittaa maksuun e-laskulla tai suoramaksulla, ja e-laskutilauksen voi tehdä oman pankin verkkopalvelussa vaikka heti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat