Paikalliset

Pop-Up-illallinen, joka koostuu vihtiläisistä mauista

Vihti-menu pop-up -tiimi Ollikkalan sikatilalla Haimoossa.

Mahdollisimman läheltä ja mahdollisimman paikallista. Pääraaka-aineet vihtiläisiltä tiloilta. Näistä aineksista syntyy pop-up-illallinen, jonka järjestävät nummelalainen majoitustoimija Hiisi Homes & Hotels, markkinointitoimisto Heleats sekä olympiamitalistit ja helsinkiläisen Fisken på Disken -ravintolan keittiömestarit Joona Lehto ja Mikko Pakola.

Keittiömestari Lehto kertoo idean illalliselle syntyneen ikään kuin tyhjästä. Hän on ollut mukana markkinointitoimisto Heleatsin toiminnassa nummelalaisen yrittäjä Markus Veikkolaisen kanssa jo pidempään. Yritys on järjestänyt Helsingissä vastaavanlaisen illallistapahtuman pari vuotta sitten, silloin suuremmassa mittakaavassa 130 henkilölle.

Lehto ja Veikkolainen ajattelivat, että nyt on aika taas tehdä jotain hauskaa paikallisen ruokakulttuurin puolesta ja nostaa esille upeita paikallisia toimijoita, raaka-aineita ja tuotteita.

– Kokemukseni mukaan jopa paikallisetkaan eivät tiedä kuinka upeita raaka-aineita saattaa tulla vaikka seinän takaa, Veikkolainen sanoo.

Projektissa mukana olevia toimijoita yhdistää yhteistyöhalu, innovatiivisuus sekä intohimo lähiruokaan. Yhteistyö on Vihti-menu-projektissa viety ulottumaan myös paikallisiin ihmisiin; menun suunnitteluun ovat osallistuneet Facebookin Vihtiläiset-ryhmän innokkaat ruoasta kiinnostuneet jäsenet.

– Vihtiläiset-yhteisössä kysyttiin, mitä paikallisia toimijoita, tuotteita ja raaka-aineita paikalliset haluavat nähdä osana illalliskokemusta ja keskustelun perusteella kontaktoitiin yhteistyökumppaneita, Veikkolainen kertoo.

Facebook-keskustelussa nousi paikallisten upeiden ruokatoimijoiden- ja tuottajien lisäksi esille muun muassa paikallisia taiteilijoita sekä muusikoita kuten Just’In Girls ukulelebändi.

Paikalliset toimijat ovat järjestäjien mukaan lähteneet innoissaan mukaan toteuttamaan illalliselämystä.

Illallisen pääraaka-aineet tulevat vihtiläisiltä tiloilta. Ollikkalan sikatila Haimoossa tuo menuun eettisesti tuotettua possua, kun taas Illilän tila Ojakkalassa tuo menuun kaalia sekä karitsaa. Juomapuolella annoksia täydentämään saadaan pienpanimotuotteita Lohjan Muijalan Top Fuel Beer Company -pienpanimosta.

– Raaka-aineista mahdollisimman suuri osa pyritään hankkimaan läheltä ja hyödyntämään paikallisten yrittäjien tuotteita.

Paikallisuus ei rajoitu ainoastaan raaka-aineisiin tai tekijöihin vaan nummelalainen ekologiseen ja eettiseen designiin erikoistunut designyritys Globe Hope vaatettaa ja luo tunnelmaa illallisella.

Pop-up-illallinen

Vihti-menu pop-up -illallinen 21.4. on avoin illallistapahtuma Hiisi Hotel Nummelan tiloissa. Illalliselle on varattu 24 paikkaa ja illalliskortit ovat myynnissä.

Illallispöydät katetaan neljään huoneiseen, jokaisessa huoneessa on pöytä kuudelle.

Vihti-menussa pääosassa ovat paikalliset raaka-aineet, tuotteet ja toimijat. Illallismenun suunnittelusta vastaavat Suomen kokkimaajoukkueessa olympiahopeaa voittaneet Fisken på Diskenin keittiömestarit Joona Lehto ja Mikko Pakola. Tarjoilusta vastaavat Hiisi Homes & Hotelsin yrittäjät.

www.hiisihomes.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat