Paikalliset

Hiidenveden Purjehtijat sai Vuoden Liikuntateko -palkinnon

Vihdissä on melontaa tarjolla ympäri vuoden.

HiiPu:n puheenjohtaja Jouni Lindgren vastaanotti Vuoden Liikuntateko -palkinnon torstaina. Pikkupokaali jää seuran palkintokaappiin. Palkinnon julkistivat kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja Laura Syrjälä ja lautakunnan jäsen Kaarlo Koimäki.

Vesa Valtonen

Hiidenveden Purjehtijat vastaanotti torstaina julkistetun Vuoden Liikuntateko -palkinnon.

– Pitkäjänteistä työtä on tehty, tiivisti kiitospuheessaan Nummelan Tarmon jaostona toimivan Hiidenveden Purjehtijoiden puheenjohtaja Jouni Lindgren.

Hänen mukaansa 280-jäseninen HiiPu tarjoaa jokaiselle sopivia vapaa-ajan liikunnan mahdollisuuksia.

– Kunnalle suuret kiitokset pitkään jatkuneesta yhteistyötä. Talvikaudella me harrastamme Vihdin uimahallissa ja kesällä sitten vesillä.

Lindgren vinkkasi, että tällä hetkellä kaikilla on mahdollisuus ilmaiseksi tutustua lauantai-iltaisin uimahallissa melontaan ja avovesikauden alkaessa Nummelan Hiidenrannassa tiistai-iltaisin.

Liikuntateko -palkinnon perustelujen mukaan Hiidenveden Purjehtijat on aktiivisesti edistänyt vesiliikuntaa ja ollut valmis monenlaiseen yhteistyöhön lasten ja nuorten ja perheiden saamiseksi vesiliikunnan pariin.

Seura on pitkään järjestänyt oman sisäisen järjestötoimintansa lisäksi maksutonta melontaa. HiiPu:n majan rannassa.

– HiiPu:n majalle luotu talvikahvila on myös tarjonnut talviaikana retkeilijöille mukavan kohteen, toteaa Vihdin kunnan liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Raija Ranta-Porkka.

– HiiPu:n laaja kalustovalikoima mahdollistaa matalan kynnyksen harrastukseen tutustumisen monella eri vesiliikunnan alueella ilman kallista investointia harrastukseen.

– Seuralla on kannustavat ja innostavat vetäjät, joiden kanssa uusi harrastus on helppo aloittaa.

Seura on ollut myös aktiivinen esimerkiksi kaikille avoimien Puumannin ja Rysätarhan laavujen rakentamisessa ja ylläpitämisessä luontoliikunnan edistämiseksi kunnassa.

– Maksuttomat melontakierrokset yhdessä liikuntapalvelun kanssa eri osissa kuntaa on mahdollistanut perheiden tutustumisen melontaan omalla kotialueellaan ja useamman vuoden ajan, Ranta-Porkka kertoo.

Torstaiseen palkitsemistilaisuuteen Vihdin kunnantalolle oli kutsuttu suuri joukko vihtiläisiä viime vuonna menestyneitä urheilijoita kakkukahveille.

Tilaisuus järjestetitin nyt viimeisen kerran tässä muodossa. Ensi vuonna palkitsemistilaisuudessa ovat mukana myös nuorisopuolen palkittavat.

Nuorisopalveluiden palkinnot on jaettu perinteisesti veteraanien joulujuhlassa. Sitä ei Vihdissä enää tänä vuonna järjestetä.

Seura

Hiidenveden Purjehtijat on ollut aktiivisesti toteuttamassa melonnan opetusta osana leiritoimintaa sekä talvilomatoimintaa uimahallilla.

Palkinnon perustelujen mukaan seura on myös aktiivisesti tarjonnut osaamistaan järjestettäessä lomatoimintaa.

Toiminta alkoi purjelautailusta ja purjehduksesta.

Vuonna 2003 melonta tuli vahvasti kuvioihin mukaan.

Johtokuntaan kuluvalle vuodelle valittiin uutena Pia Laine ja uudelleen Pekka Pitkänen, Kalervo Maarto, Tapani Hellgren, Jouni Lindgren, Jorma Mansner, Jussi Peromaa sekä Markus Pelkonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat