Paikalliset

Kirjastorinteen kaava on ehdotusvaiheessa

Kirjastorinteen kaavoitus etenee.

Maija-Liisa Nyman / arkisto

Kirjastorinteen kaavoitus Nummelan keskustassa lähestyy valmista. Pääkirjaston ja Nummelan koulun tuntumaan on asemakaavamuutoksen myötä suunnitelmissa uusi kerrostalo ja mahdollisesti näin 30-40 uutta asuntoa.

Kaavan valmisteluaineisto oli nähtävillä viime syksynä. Nähtävilläoloaikana kaavamuutoksesta annettiin 15 lausuntoa ja yksi mielipide.

Nyt on valmisteltu kaavaehdotus, jossa saadut palautteet on huomioitu – pääkohdiltaan ehdotus on kuitenkin kaavaluonnoksen mukainen. Kappelitien katualuetta on kuitenkin esimerkiksi laajennettu metri länteen, mikä mahdollistaa kadunvarsipysäköinnin toteuttamisen tulevaisuudessa.

Uusi asuinkerrostalo luovutetaan ARA-vuokra-asuntotuotantoon. Talon toteuttaa YIT:n ja Auratum Asuntorahasto Ky:n yhteenliittymä, jonka suunnitelman on nähty sopivan arkkitehtuurisesti, väritykseltään ja massoittelultaan hyvin taajamakuvaan ja Kappelitien varrella olevaan rakennuskantaan.

Kaavassa osoitetaan myös puistoalue, joka täydentää Nummelan keskusta-alueen virkistysmahdollisuuksia.

Kaavoitus- ja tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle asemakaavamuutoksen ehdotuksen asettamista julkisesti nähtäville. Nähtävilläolon aikana lautakunta on päättänyt tutkia ja merkitä säilytettävät puut kaavakartalle.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat