Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Uusi trendilaji plogging rantautui Vihtiin

HAASTE Vihti Triathlon kutsuu muutkin urheiluseurat mukaan.

Juha Seppälä, Anu Kankkunen ja Sami Loikkanen keräsivät sunnuntaisella lenkillään muovikasseittain roskia Nummelasta.

Aurinkoisena sunnuntaiaamuna Vihti Triathlonin Juha Seppälä, Sami Loikkanen ja Anu Kankkunen hölkkäsivät muovipussit käsissään pitkin Nummelan katuja. Eteneminen on hidasta, sillä muovipussit täyttyvät samaan aikaan katujen varsilla olevista roskista.

Tämä Ruotsista alkunsa saanut uusi kuntoiluvillitys on saanut nimensä yhdistelmästä ”jogging” (lenkkeily) ja ”plocka upp” (kerätä). Lajin harrastajat siis keräävät roskia lenkkireittinsä varrelta. Lajia on harrastettu Ruotsissa pari vuotta ja se on levinnyt esimerkiksi Saksaan, Yhdysvaltoihin ja Meksikoon, ja nyt siis myös Suomeen ja Vihtiin.

Vihti Triathlonin puheenjohtaja Juha Seppälä innostui trendikkäästä treenimuodosta luettuaan siitä lehdestä.

– Haluan, että Vihti Triathlon on vaikuttamassa positiivisella tavalla ja esimerkkinä Vihdissä liikunnan ilon ja yhdessä tekemisen kautta. Usein pohditaan liikaa sitä, miksi roskataan ja kuka roskaa. Tämän sijasta kaikki voisivat aktivoitua ja tehdä asennemuutosta siivoamalla ympäristöä.

Roskien kerääminen porukalla lenkkeilyn lomassa on hauskaa puuhaa – välillä tulee jopa pientä kilpailua siitä, kuka saa ”mehevän” roskan omaan säkkiinsä. Vaikka vauhti on hidas, treenin tehoa lisäävät jatkuvat kyykistelyt, jotka toimivat sopivasti lihaskuntoharjoitteina. Samalla saa hyvä mielen ja myös kannustusta kanssaulkoilijoilta.

Reilun tunnin ja noin viiden kilometrin matkalta kertyy kymmenen muovikassillista roskia, mukana mm. kahvimukeja, kebab-rasioita, paistopisteiden pusseja, hiomapaperia, ilotulitteiden jäännöksiä ja tietenkin iso määrä tupakka-askeja, nuuskarasioita sekä karkkikääreitä.

– Tämä oli pieni mutta symbolinen ele. Paljon hommaa on meille kaikille jäljellä, Seppälä sanoo. – Haluammekin haastaa kaikki vihtiläiset urheiluseurat mukaan!

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat