Paikalliset

Vihti hallinnoi neljän kunnan hanketta. Resurssipankki on kuntien yhteinen

Vihdin kunta sekä Raaseporin, Lohjan ja Karkkilan kaupungit ovat aloittamassa yhdessä kotouttamishankketta.

Sisäministeriö myönsi tälle Resurssipankki -hankkeelle EU:n turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta kahdeksi vuodeksi ajalle rahoituksta enintään runsaat 177 000 euroa.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 236 369,50 euroa ja kuntien omarahoitusosuus on runsaat 59 000 euroa. Vihdin kunnan omarahoitusosuus on 17 650,63 euroa.

Neljän kunnan lisäksi hankkeessa on runsaasti muita yhteistyötahoja kuten alueella ja eri kunnissa toimivia järjestöjä, Hiiden Opisto sekä Vihdin seurakunta. Resurssipankki -hankketta hallinnoi Vihdin kunta.

Resurssipankki koostuu yhdestä tai kahdesta osahankkeesta. Ensimmäisessä osahankkeessa palkattava järjestökoordinaattori vahvistaa neljän hakijakunnan ja kolmannen sektorin välistä yhteistyötä kotouttamisessa. Toinen, vielä ehdollinen osahanke koostuisi vapaaehtoistoiminnan koordinoinnista Vihdin ja Karkkilan alueella.

Tämän osahankkeen toteutuminen riippuu Karkkilan kaupungin mahdollisesta sitoutumisesta osahankkeeseen. Työhön on suunniteltu palkattavaksi yhdestä kahteen työntekijää, järjestökoordinaattori ja mahdollisesti myös ohjaaja.

Ensimmäisessä vaiheessa aiotaan luoda kuntien ja kolmannen sektorin välille toimintamalli, joka vahvistaisi alueelle muuttaneiden pakolaisten kotoutumista.

Turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanotto on lisääntynyt läntisen Uudenmaan alueella huomattavasti vuoden 2015 aikana ja sen jälkeen.

Alueella on järjestöjä sekä yksityisiä vapaaehtoisia, jotka ovat halukkaita tukemaan pakolaisten kotoutumista. Toiminnalle ei ole kuitenkaan pystytty rakentamaan selkeitä yhteistyörakenteita järjestöjen kanssa kuntien työntekijöiden niukoista ajallisista resursseista johtuen.

Järjestöjen olemassaolevia voimavaroja ei ole kyetty täysin hyödyntämään, eikä järjestöjen kanssa ole pystytty kehittämään toimintaa kotoutumista tukevaan suuntaan. Lisäksi vaarana on ollut se, että järjestöt tekevät päällekkäistä työtä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat