Paikalliset

Luksuslomakylpylä Paloniemeen: 50-70 hotellipaikkaa, kylpylä- ja ravintolatilat sekä loma-asuntoja

Kuvassa Intercol Oy:n Ari Kuittinen, Kai Wahlberg, Baizhuang Xu., Siuntion kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa Lohjan vetovoimajohtaja Pekka Puistosalo, kaupunginjohtaja Mika Sivula, Vihdin hallintojohtaja Noora Nordberg ja maankäyttöinsinööri Petra Ståhl.

Teemu Vestovuo

Paloniemen uimarannan ja sairaalan ympäristöön Lohjalla suunniteltu kansainvälinen luksuslomakylä on ottanut ison askeleen kohti toteutusta.

Alueen omistajat Lohjan kaupunki, Vihdin kunta ja Siuntion kunta sekä lomakylää kehittävä Intercol Oy allekirjoittivat esisopimuksen Paloniemen sairaalakiinteistöjen siirtymisestä yhtiölle.

– Sikäli merkittävä askel projektille, että nyt ensimmäistä kertaa liikkuu myös raha, kaupunginjohtaja Mika Sivula iloitsi nimien tultua paperiin.

Ensivaiheessa kiinteistöt ovat Intercolilla vuokralla. Varsinainen kauppakirja allekirjoitetaan, kun asemakaava vahvistuu.

Yrittäjä Kai Wahlberg Intercol Oy:stä korostaa, että myös hankkeen taustarahoittajat ovat sopimuksen myötä sitoutuneet investoimaan rakentamiseen.

– Olemme tästä todella innoissamme.

Wahlbergin mukaan alueen suunnittelu etenee nyt vauhdilla.

– Lomarakentamisen puolesta olisimme valmiita jo vaikka hakemaan rakennuslupia, mutta pitää odottaa ensin asemakaavan vahvistumista.

Jos kaikki menee Intercolin toivomalla tavalla, kaava vahvistuu ensi vuodenvaihteen jälkeen. Rakentaminen voisi käynnistyä jo ensi vuonna.

Sairaalarakennusten osalta menossa on yhä suunnittelu- ja kartoitusvaihe. Pohdinnassa on ennen muuta se, puretaanko vanha sairaalan päärakennus vai rakennetaanko tilalle uusi. Tehtiin niin tai näin, kiinteistö on tulevan lomakeskuksen sielu.

Taloon tulee wellness-keskus, joka pitää sisällään hotelli-kylpylän sekä ravintoloita.

– Rakennus tulee olemaan nelikerroksinen ja sen alakerrassa ovat wellness-palvelut. Seuraava kerros on ravintolakerros ja kaksi ylintä kerrosta ovat hotellimajoitusta varten. Huoneita tulee 50-70.

Luksusloma-asuntoja alueelle tulee 80. Lisäksi rivitaloihin sijoittuu 40 lomahuoneistoa.

Wahlberg korostaa, että vaikka rahoittajien taustan vuoksi ykköskohderyhmänä ovat varakkaat kiinalaiset, alueesta tulee hyvin kansainvälinen.

– Ja sinne ovat tervetulleista myös lohjalaiset ja vaikkapa espoolaiset. Halusimme tietoisesti juuri tällaisen paikan, jossa on esimerkiksi kaikille lohjalaisille täysin avoin uimaranta. Tätä aluetta ei todellakaan aidata.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat