Puheenaihe

Naisten turvallisuuskursseille on nyt kova tunku – uusi uhka tulee internetistä

Naisten valmiusliitto järjestää NASTA-valmiusharjoitus järjestetään viikonloppuna Uudenmaan prikaatissa Raaseporissa. Kuvituskuva.

Naisten Valmiusliitto / Hanna_Honkavuo

Naisten Valmiusliiton NASTA-valmiusharjoitus Katarina 2018 käynnistyy tänään perjantaina Uudenmaan prikaatissa Tammisaaren Dragsvikissä. Viikonloppuna järjestetään erilaisia turvallisuus- ja varautumiskursseja, joihin osallistuu lähes 350 naista.

Viikonlopun aikana varaudutaan perinteisten arjen häiriötilanteiden ohella 2010-luvun turvallisuusuhkiin. Esimerkiksi informaatiovaikuttamisen kurssilla käydään kuvitteellista informaatiosotaa harjoituksessa, joka avaa näkemään virallisen viestinnän vaikeuden huhujen ja trollien hämmentäessä soppaa.

– Perinteisten uhkien rinnalle nousee jatkuvasti myös uusia. On tärkeää, että opimme entistä paremmin tunnistamaan uudenlaiset monimuotoiset hybridiuhat ja varautumaan niihin. Tietoa ja osaamista ei koskaan ole liikaa, toteaa liiton puheenjohtaja Anne Holmlund.

Katuturvallisuuden kurssilla harjoitellaan yllättävien tilanteiden varalta fyysisesti ja psyykkisesti. Osallistujat opettelevat muun muassa tunnistamaan ihmisen käyttäytymisen pelon ja pakokauhun hetkellä.

Ajankohtainen turvallisuuskoulutus kiinnostaa naisia, ja NASTA-valmiusharjoituksen kurssit tulivat jälleen täyteen. Kurssitarjontaa kehitetään jatkuvasti vastaamaan kansalaisten turvallisuustarpeisiin.

Katarina 2018 -harjoituksessa toteutetaan yhdeksän turvallisuus- ja varautumisaiheista kurssia. Kurssien teemat ovat katuturvallisuus, informaatiovaikuttaminen, maasto- ja luonnonmuona, liikenneturvallisuus ja Puolustusvoimien B-ajolupa, tosielämän ensiapu, vesiturvallisuus, kouluttaja- ja kurssinjohtajakoulutus, suomalainen nainen maanpuolustajana sekä ruotsinkielisenä toteutettava kriisin kohtaaminen.

LUE MYÖS: Sohvi, Eeva-Liisa ja entistä useampi muukin nainen ampuu – "Aktiivinen maanpuolustus kiinnostaa"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat