Paikalliset

Onnistumisen elämyksiä – Pikkuyrittäjien loppuhuipennuksissa viidesluokkalaiset näyttivät parastaan

Puistimet-yrityksen Hugolla ja Joonaksella kävi uistinkauppa.

Lauri Mäki-Rahkola

Nummelan koulun ja Kuoppanummen koulukeskuksen viidesluokkalaiset ovat kevään ajan opiskelleet ahkerasti yrittäjyystaitoja. Pikkuyrittäjien loppuhuipennuksiin he ovat valmistaneet omille yrityksilleen myytäviä tuotteita ja palveluja sekä esillä olleita nettisivuja ja mainoksia. Myynnissä oli muun muassa pelivinkkejä, uistimia, avaimenperiä, leivonnaisia ja koirantalutusta.

Molemmissa tilaisuuksissa oli paljon kaikenikäisiä vieraita ja tunnelma oli innostusta täynnä. Tilaisuuksien lopuksi paikallisista yrittäjistä koostunut tuomaristo kutsui yritykset lavalle ja kertoi jokaisen ryhmän parhaista puolista.

Nummelan koulun 5B-luokan Tara Ripatti ja Matias Antikainen myivät smoothieita yrityksessä Fresh Smoothie. Makuja oli kaksi: Mustikkainen superläjäys ja Mansikkainen kirpeä apina.

Taran ja Matiaksen pöytä oli hienosti koristeltu ja värikäs. Myös itse smoothiet olivat erittäin maukkaita. Fresh Smoothie oli myös ainoa yritys, joka pystyi valmistamaan tuotteitaan lisää tapahtuman aikana mukana olleiden tehosekoittimien ansiosta.

Parasta Pikkuyrityksen tekemisessä parivaljakon mielestä oli sen suunnittelu.

– Smoothieiden tekeminen on mielestämme kivaa ja ne maistuvat hyvältä, Matias ja Tara kommentoivat.

Kuoppanummen koululla Hugo Radicke ja Joonas Tidenberg myivät itse tehtyjä uistimia. He saivat idean niiden tekemiseen toisen pojan vaarilta. Kierrätetyistä materiaaleista valmistettujen uistinten myynti oli muiden yritysten joukossa uniikkia.

– Uistimien teko oli tosi kivaa. Teimme ne löydetyistä pullonkorkeista sekä vanhasta ja uudesta puusta, totesivat pojat vaatimattomasti.

Tuomarit antoivat palautetta Pikkuyrittäjille diplomien kera tapahtuman päätteeksi. Tuomareina toimivat Kuoppanummen koululla Meri Yrjänä-Siivonen yrityksestä Mainosmeri, Antti Leijala yrityksestä PKTehokasYritys ja Mikko Mäki-Rahkola MR Living Oy:stä. Nummelan koulussa tuomareina olivat Päivi Laitamäki Huhtamäki Oyj:stä, Petri Miettinen K-Supermarket Nummelasta sekä viime vuoden pikkuyrittäjä Siiri Mäki-Rahkola Mikko Mäki-Rahkolan ohella.

Kevään oppitunneilla vierailulla kävivät tai ottivat vieraita vastaan lisäksi Sami Miettinen ja Kristiina Salo Vihdin kunnasta, Tea Vuorinen Salon Chatonista, Mikko Jaatinen, Pekka Palin Vihdin autotalosta, Anni Laitinen Konttuuret Oy:stä, Johanna Anttila Värisilmä Nummelasta, Ari Koivu KASAI-Safetystä ja Sami Hertell K-Citymarket Nummelasta. Vierailuilla yrittäjät kertoivat itsestään ja omista yrityksistään Pikkuyrittäjille sekä antoivat kullanarvoisia vinkkejä loppuhuipennusta ja elämää varten.

Kahdeksanviikkoisen oppimiskokonaisuuden aikana viidesluokkalaiset Pikkuyrittäjät oppivat yrittäjyydestä kaikenlaista kuten markkinointia, hinnoittelua ja brändäystä.

Aluksi ryhmissä mietittiin omien unelmien pohjalta liikeidea ja etsittiin siitä innostuneita oppilaita. Pienissä ryhmissä suunniteltiin ja valmistettiin yrityksille tuotteiden ja palveluiden ohella esimerkiksi logo, slogan ja markkinointi- sekä toimintasuunnitelma. Tuotteita ja mainoksia tehtiin sekä kotona että koulussa eri oppitunneilla.

Ohjelma päättyi loppuhuipentumaan ja sitä seuranneeseen tilinpäätösjuhlaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Loppuhuipentumat ovat ensi viikolla: Vihdin Pikkuyrittäjiä vieraili kunnantalossa13.4.2018 10.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat