Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Wichtis palkitsi Vihdin teatterilaiset

Vihdin Teatteri ja Ilkka Moisio vastaanottivat Wichtis -yhdistyksen vuosipalkinnot keskiviikkona.

Ensi vuonna 40-vuotista historiaansa juhliva Vihdin Teatteri palkittiin pitkäjänteisestä harrastajateatterityöstä, jota tehdään ammattilaisten ja harrastajien yhteisvoimin niin, että eri-ikäisillä on mahdollisuus teatteriharrastukseen ja siitä nauttimiseen.

Ilkka Moisio on vuonna 1971 perustetun teatterin perustajajäsen, edelleen vihtiläisen teatterityön kantava voima.

– Vihdin kulttuuritoimija- ja yrittäjäyhdistys Wichtis palkitsee vuosittain vihtiläisen yrityksen tai kulttuuritoimijan. Tänä vuonna näitä Vuoden Palkittu -tunnustuksia päätettiin yksimielisesti jakaa kaksi, hehkutti Wichtis -yhdistyksen puheenjohtaja Tiina Veräjänkorva.

– Vihdin Teatterissa on tehty todella pitkäjänteistä ja merkittävää työtä vuosikymmenet, puheenjohtaja tiivisti.

Vihdin Teatterin kesäteatterin Tiina Veräjänkorva nosti kirkonkylän kesän kohokohdaksi, josta on saatu nauttia Vanhankirkonniemessä jo vuosikymmenet sen jälkeen kun kesäteatteriesitykset siirtyivät kirkonkylään Olkkalasta kosken partaalta.

Vuoden Palkittu Ilkka Moisio on palkintaperustelujen mukaan rikastuttanut Vihdin Teatterissa vuodesta 1971 alkaen vihtiläistä kulttuuritarjontaa ja tehnyt monin tavoin palkittua ja pitkäjännitteistä harrastajateatterityötä.

– Ilkka Moision roolit puheenjohtajana, ohjaajana, näyttelijänä, lavastajana ja teatterikasvattajana ovat olleet teatterin toiminnalle korvaamattomia. Näyttelijänä hän on tullut valtakunnallisesti tutuksi ääni- ja televisionäyttelijänä, Tiina Veräjänkorva luetteli.

– Vihdin Teatteri sekä lasten ja nuorten teatteri TenTeen tuottavat vuosittain vihtiläisten, lähikuntalaisten ja kesäasukkaiden iloksi useita esityksiä, Vihdin Teatterille luovutetussa kunniakirjassa ylistetään.

Riemua uusistatiloistaKeinälän tiloissa Hiidenrannan liittymän tuntumassa pitkään tukikohtiaan pitäneet Vihdin Teatteri ja Vihdin Kevyen Musiikin Yhdistys Vikke saivat Nummelasta toimivat tilat Lankilan entisestä päiväkoti- ja korttelikoulurakennuksesta, jossa muutama viikko sitten järjestettiin avajaiset.

Kaikki halukkaat soittajat ja bändit saivat harjoitustilat joko Lankilasta tai Vikken toisesta tukikohdasta, kirkonkylän Pitäjänkeskuksesta.

Teatterin kaikki taustatoiminnat pystyttiin keskittämään talkoilla remontoituihin Lankilan tiloihin.

Vihdin Teatterin puheenjohtaja Marit Peura puhkuu erityistä iloa juuri nyt kun teatterin 40-vuotisen toiminnan juhlavuoteen pystytään valmistautumaan erinomaisissa tiloissa.

– Lankilan tiloissa pystymme tarjoamaan myös uudentyyppisiä teatterielämyksiä, sillä saliin saadaan järjestettyä katsomo noin 60 hengelle, puheenjohtaja raottaa kompaktien esitysten esirippua.

Tarja Kairikon ohjaamaa ”Adalminan helmeä” esitetään parhaillaan Länsi-Uudenmaan ammattiopiston Luksian auditoriossa Nummelassa. Viimeinen esitys on 21.11.

Samassa perinteisessä talviteatteripaikassa Vihdin Teatteri tarjoaa keskitalvella nautittavaksi Marjatta Rinteen ohjaaman jännityskomedian ”Kahdeksan naista”. Ensi-ilta on 22.1.

Juhlavuoden näytelmä Vihdin kesäteatterissa on ”Harmaat Pantterit”, jonka ohjaa Markku Hyvönen.

– Vihdin Teatterin lipunmyynti on uudistunut. Nyt lipun voi ostaa lippusi myös suoraan netistä osoitteesta www.netticket.fi, puheenjohtaja Marit Peura vinkkaa.

Vihdin kulttuuritoimija- ja yrittäjäyhdistys Wichtis ry on vuonna 2005 perustettu puoluepoliittisesti sitoutumaton yhdistys, joka pyrkii toiminnallaan vaikuttamaan Vihdin kirkonkylän ja Pohjois-Vihdin elinvoimaisuuteen, yritys-, matkailu- ja kulttuuritoimintaan. Toiminnan perusajatuksena on alueen yrittäjien ja kulttuuritoimijoiden verkostoituminen ja yhteistyö sekä alueen yritysten ja kulttuuritoimijoiden näkyvyyden ja tuottavan toiminnan parantaminen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat