Urheilu

Äänestä: Kaatuuko Kanada huonoon maalivahtipeliin? – "Maasta löytyy 50 parempaa maalivahtia kuin Kuemper tai McElhinney"

Herning | Suomalaiset voitonlaulut raikuivat lauantaina Herningin yössä, kun Leijonat kuritti jääkiekon MM-kisoissa Kanadaa maalein 5–1.

Suomalaisfanit kommentoivat tunnelmaa epätodelliseksi. Olihan vastassa Connor McDavidin ja Matt Barzalin kaltaisia supertähtiä.

Kanada on viime vuosina jyrännyt MM-kisoissa. Maa on saanut MM-kaukaloihin kovan luokan tähtiä ja Kanadan joukkueet ovat myös oppineet hyödyntämään ison kaukalon lainalaisuuksia entistä paremmin. Nykyään iso kaukalo voi olla luisteluvoimaiselle Kanadan joukkueelle jopa etu.

Lauantain peliä vei silti Suomi. Tappio oli Kanadalle MM-kisoissa suurin vuosikausiin. Leijonatkin on voittanut Kanadan suurinumeroisimmin ainoastaan vuoden 2006 MM-kisojen pronssiottelussa, jolloin tulos oli 5–0.

Kanadalaiset eivät tappiotaan selitelleet.

– Oli raskas peli kieltämättä. Olemme valmiita seuraavalla kerralla, New York Islandersissa vahvan kauden pelannut Josh Bailey tiivisti Suomi-ottelun jälkeen.

Baileyn mukaan Kanada ei todellakaan pelannut parhaalla tasollaan.

– Tämä oli varmaankin huonoin pelimme toistaiseksi. Mutta tässä turnauksessa on kohdattava huonoja asioitakin. Tämä oli esimerkki siitä.

Kanada oli Suomea vastaan turhautunut. Esimerkiksi puolustaja Aaron Ekblad syytti Suomea filmaamisesta. Hän huuteli rangaistusaitiossa rumia englanninkielisiä sanoja.

Leijonien Marko Anttila aisti kanadalaisten turhautumisen. Suomalaiset eivät siitä provosoituneet.

– Puhuimme kopissa, että keskitytään meidän peliin, ei vastustajien huuteluun.

Kanada sortui lauantaina ennen kaikkea heikkoon maalivahtipeliin. Curtis McElhinney vaihdettiin 3–1-tilanteessa Darcy Kuemperiin, joka antoi Eeli Tolvasen 4–1-maaliin namusyötön.

Kanadalla ei ole MM-kisoissa mukana NHL:n ykkösmaalivahtia. McElhinney on Toronton ja Kuemper Arizonan kakkosmaalivahti. Pelejä heillä on tältä kaudelta alla vähän.

”Jääkiekkojargonin periaatteiden” mukaisesti vastustajan pelaajia ei arvostella. Sebastian Aho antoikin kanadalaismaalivahdeille puolustuspuheenvuoron.

– Ei missään nimessä imureita. Kaksi ihan huippuveskaria. Ei sinne NHL:ään sattumalta päästä.

Tosiasiassa kuitenkin on, että Kanadasta löytyy viitisenkymmentä parempaa maalivahtia kuin Kuemper tai McElhinney. Kanadan olisi kannattanut ottaa MM-kisoihin maalivahti vaikka Euroopan sarjoista.

Kanada saattaakin kaatua tämän vuoden kisoissa maalivahtipeliin.

Supertähtitason kenttäpelaajat eivät auta, jos maalivahdit eivät saa kiekkoja kiinni tai tarjoilevat syöttöjä vastustajan lapaan. MM-kisojen mottona on joka tapauksessa ”win the right games”. Kanada nähdään puolivälierissä ja siellä sitten mitataan lopullisesti, olisiko menestykseen tarvittu NHL:n ykkösmaalivahtitason veräjänvartijaa.

Suomi-ottelun perusteella on kuitenkin selvää, ettei Kanadan tilanne lupaavalta näytä. Maalivahti on tärkeämpi kuin puoli joukkuetta.

Seuraavaksi Kanada kohtaa Latvian ja sitten Saksan. Suomen seuraava vastustaja on tänään Saksa ja tiistaina USA.

Kaatuuko Kanada huonoihin maalivahteihin?

Haaste se on, mutta ei ratkaise. Puolustuskin vaikuttaa.
43% (78 ääntä)
Kyllä, ei näissä kisoissa huonolla maalivahdilla pärjää.
38% (70 ääntä)
Ei, joukkueen peli on muutenkin sekaisin.
19% (34 ääntä)
Ääniä yhteensä: 182

Näin pelataan maanantaina ja tiistaina

Maanantai klo 17.15

Venäjä–Slovakia

Etelä-Korea–Norja

Maanantai klo 21.15

Tshekki–Itävalta

Kanada–Latvia

Tiistai klo 13.15

Sveitsi–Ranska

Suomi–USA

Tiistai klo 17.15

Valko-Venäjä–Slovakia

Kanada–Saksa

Tiistai klo 21.15

Venäjä–Ruotsi

Latvia–Tanska

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat