Puheenaihe

Tutkimus: Suomen luonnossa muhii miljoonabisnes – työllistää jo nyt yli 1400 ihmistä

Tutkimuksen mukaan suomalainen eränkäynti ja luonto kannattaisi tuotteistaa nykyistä korkeamman jalostusasteen tuotteiksi. Tämä hyödyntäisi etenkin maan harvaan asuttuja alueita.

Arkisto/Riitta Ketola

Suomalainen eränkäynti ja luonto kannattaisi tutkimuksen mukaan tuotteistaa nykyistä korkeamman jalostusasteen tuotteiksi ja edistää samalla niiden vientiä ulkomaille.

Erämatkailuun liittyviä kotimaisia ja kansainvälisiä markkinointi- ja yhteistyöverkostoja tulisi kehittää ja ala integroida luontevaksi osaksi muuta luontomatkailua.

Toiminnan perusedellytyksiä ovat myös saaliin eli eläinkantojen kestävän käytön hallinta, huolenpito luontoympäristön eli vesistöjen ja metsien tilasta sekä muun muassa asianmukaiset majoitus- ja liikennepalvelut.

Erätalous on valtioneuvonton teettämän tutkimuksen mukaan tärkeä biotalouden kasvuala, jonka tukeminen hyödyttää erityisesti työpaikkapulasta kärsiviä harvaan asuttuja alueita.

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin toteuttaman tutkimuksen teetti maa- ja metsätalousministeriö.

Erätaloudella tarkoitetaan metsästykseen, vapaa-ajankalastukseen ja suurpetojen katselu- ja kuvaustoimintaan perustuvaa elinkeinotoimintaa.

Yksinomaan erämatkailussa toimii Manner-Suomessa lähes 800 yritystä, joiden yhteenlaskettu vuotuinen liikevaihto on lähes 35 miljoonaa euroa ja välitön työllisyysvaikutus noin 1 440 henkilöä.

Myös harrastusvälineiden valmistus ja myynti ovat merkittävää elinkeinotoimintaa: eräharrastukseen liittyvän myynnin arvon voidaan vuositasolla arvioida olevan vähintään 480 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat