Paikalliset

Vihdin lähiruokarengas REKO kasvaa: 2 000 jäsenen raja ylittyi

Talvikki Hovatta.

Vihdin REKO lähiruokarengas jatkaa kasvuaan, ja jäseniä on nyt yli 2 000. Rajan rikkoutumisen kunniaksi toukokuun toisessa jaossa arvottiin tuotepalkinto. Arvonnan voitti huhmarilainen Talvikki Hovatta.

– En yleensä ikinä voita arpajaisissa, joten oli todella hauska saada huikea tuotepaketti, ilahtui Hovatta.

– Rintasen puutarhan tuoreet mansikat söin heti illalla, ja Bakgårdenin gluteeniton kauraleipä menee tuliaisiksi ystävälleni. Kiven säästöpossun luomunakit ja Pihlajasaaren lammastilan tuotteet odottavat viikonlopun grillaushetkeä. Jälkiruuaksi voin syödä Pulla pullan keksejä, ja vielä pääsen itse leipomaan Strömbergin myllyn jauhoilla. Ja myöhemmin saan vielä jotain Kal’s Specialty Foodsiltakin, lisää Hovatta tyytyväisenä.

Hovatta on ollut mukana Vihdin Rekossa ensimmäisestä jaosta alkaen eli vuodesta 2016 lähtien. Hän kertoo, ettei enää nykyään osta esimerkiksi lihaa kaupasta lainkaan, koska on tärkeää tietää, millaisissa oloissa eläimet ovat kasvaneet. Myös kasvikset maistuvat jostain syystä paremmilta suoraan tuottajalta ostettuna.

– Mielestäni Reko on erittäin mukava tapa hankkia lähiruokaa suoraan tuottajilta: kuluttaja tietää, mistä ruoka on tullut ja tuottaja saa parhaan edun tuotteistaan.

REKO tulee sanoista Rejält Konsum eli reilua kuluttamista. Lähiruokarengas on tarkoitettu lähialueen asukkaille, jotka haluavat ostaa paikallista tai kohtuullisen matkan päässä eettisesti tuotettua lähiruokaa. Mukana on useita luomutuottajia sekä vihtiläisiä tuottajia.

Tavoitteena on myös avoimuus ja läpinäkyvyys – tuottajalla on velvollisuus kertoa asiakkaille tuotannostaan. Asiakas taas päättää, milloin osallistuu tilaukseen, eli jokaisella kerralla ei tarvitse tilata.

Myynnissä on monenenlaisia tuotteita, mm. lihaa, kalaa, leivonnaisia ja jauhoja, monenlaisia kasviksia, marjoja, taimia ja kesäkukkia. Tuottajia on mukana yli 70. Kaikki eivät avaa tilauksia joka jakoon, vaan jaoissa on yleensä mukana 20–30 tuottajaa.

Rekossa turhat välikädet jäävät pois, eli tuotteet myydään suoraan tuottajilta kuluttajille. Asiakkaat tilaavat tuotteet kuluttajilta Facebookin kautta. Jakotilaisuus on Nummelan vanhan apteekin parkkiksella osoitteessa Naaranpajuntie 1 joka toinen torstai klo 18.30 - 18.50. Pääsääntöisesti tuotteet maksetaan jakopaikalla.

Rekon Facebook-ryhmää ylläpidetään talkoovoimin.

Vihdissä ylläpitäjinä ovat Aija Laaksonen, Sari Metsäkivi, JaJa Lyden ja Mirka Maaniitty. Ylläpitäjät mm. päivittävät sivuille tietoja tuottajista, valvovat ryhmän sääntöjen noudattamista, markkinoivat ja vastaavat jäsenten kysymyksiin. He myös varmistavat, ettei ryhmään tule häiriöprofiileja. Tämän vuoksi kaikki jäsenpyynnöt hyväksyy ylläpitäjä.

Töitä riittäisi useammallekin ylläpitäjälle; kiinnostuneet voivatkin ottaa yhteyttä ylläpitäjiin vaikka Messengerin kautta.

Seuraava jako on torstaina 7. kesäkuuta.

Sari Metsäkivi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat