Puheenaihe

Helsinki ja Moskova syventävät yhteistyötään kaupunkikehityksessä – Vapaavuori: "Haasteet ovat yhteisiä"

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja Moskovan pormestari Sergei Sobjanin keskustelevat Moskovassa 31.5. kaupunkien välisestä yhteistyöstä. Arkistokuva.

Päivi Tuovinen

Helsinki ja Moskova tiivistävät yhteistyötään kaupunkikehityksessä, tiedottaa Helsingin kaupunki.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja Moskovan pormestari Sergei Sobjanin keskustelevat Moskovassa 31.5. kaupunkien välisestä yhteistyöstä ja allekirjoittavat siihen liittyvän pöytäkirjan.

Teemoina ovat startup-alan yhteistyön kehittäminen, digitalisaation hyödyntäminen kasvatuksessa ja koulutuksessa sekä uusimmat teknologiat kaupunkiympäristön ja liikenteen kehittämisessä.

– Helsinki lähestyy yhteistyötä erityisesti konkretian kautta. Kokemusten ja osaamisen vaihto on kaupunkien välillä mielekästä, kun tavoitteena on asukkaiden arjen toimivuuden kehittäminen. Kaupungistumisen haasteet ovat yhteisiä, Vapaavuori sanoo.

Puhtaat ja älykkäät kaupunkiratkaisut ovat nyt aiempaa korostuneemmin esillä Helsingin ja Moskovan yhteistyön teemoissa.

– Voimme oppia paljon Moskovan kokemuksista suurkaupungin kohtaamista haasteista. Toivon, että Helsinki voi puolestaan tarjota sellaisia uusia toimintamalleja, joiden kokeileminen on ketterämpää pienemmässä metropolissa, Vapaavuori sanoo.

Pormestari Vapaavuori vierailee myös Moskovan kaupunginhallituksen alaisessa yliopistossa, jossa hän alustaa kaupunkien kasvavasta merkityksestä kansainvälisinä toimijoina ja globaalien ongelmien ratkaisijoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat