Paikalliset

Nummelan tehtaalla valmistetaan muun muassa kattolaattoja. Parmalta iso elementtitoimitus Helsinki Outlet-kylään

Havainnekuva kohteesta.

Parma

Helsingin ja Vantaan rajalle Kehä III:n ja Lahdentien risteykseen avataan vuoden 2019 lopulla uusi ostosparatiisi, kun norjalaisen Fortus AS:n rakennuttama Outlet-kylä valmistuu.

Pinta-alaltaan noin 16 000 neliön rakennuskompleksin elementit tulevat Parmalta. Urakoitsijana on Fira Oy.

Kehä III:n ja Lahdentien risteysalue on jatkossa entistä merkittävämpi kauppakeskittymä, kun Porttipuistoa vastapäätä rakennettavat outlet-kylä avaa 1,5 vuoden kuluttua ovensa.

Parman myyntipäällikkö Satu Parikan mukaan Helsingin ja Vantaan rajalle nouseva Outlet-kylä on merkittävä toimitus ja näkyvä referenssi.

Kaikkiaan kohteeseen toimitetaan lähes 3 000 elementtiä.

– Pelkästään Nummelan tehtaalta lähtee yli 10 000 neliötä vesikatolle tulevia betonisia esijännitettyjä TEK-kattolaattoja sekä yli 1 000 neliötä erilaisia teräsbetoni- ja jännebetonituotteita.

Parman valttina osaaminen ja joustavuus

– Kaikki alapohjarakenteet valmistetaan ontelolaattarakenteisina. Ontelolaattaa toimitetaan liki 20 000 neliötä, myyntipäällikkö SatuParikka kertoo.

Parma ja Fira ovat tehneet hankkeen tiimoilta pitkäjänteistä suunnittelu- ja kehitysyhteistyötä.

– Olemme hakeneet ratkaisuja, joilla voimme palvella asiakasta mahdollisimman hyvin työmaaolosuhteissa sekä optimoida omaa elementtien valmistusprosessiamme, Satu Parikka lisää.

Urakoitsijana toimivan Fira Oy:n suunnittelupäällikkö Harri Isoherranen pitää hanketta monin tavoin mielenkiintoisena, sillä kyseessä on uudenlainen kauppakeskus.

Perinteiseen kauppakeskukseen verrattuna näkyvin ero on se, että liikkeisiin kuljetaan ulkokautta.

Massiiviseen, pinta-alaltaan 16 000 neliömetrin kokonaisuuteen tulee ulkotilassa sijaitsevat ostoskadut sekä moderni sisäpiha.

Alueella tehdään jo maanrakennus- ja paalutustöitä. Parman elementtitoimitukset alkavat syksyn tullen.

Isoherrasen mukaan Parman valinta elementtitoimittajaksi perustui aiempiin onnistuneisiin projekteihin ja yhtiöiden tiiviiseen yhteistyöhön.

– Aiemmin toteutetut ja Firan toimitilakonseptin mukaan läpiviedyt hankkeet painoivat puntarissa Parman eduksi. Mäntsälään kesällä valmistuva eristetehdas on tästä yksi esimerkki. Halusimme joustavan ja asiantuntevan kumppanin, jonka aikataulut pitävät, Isoherranen painottaa.

Helsinki Outletin takana on norjalainen Fortus AS. Se on rakentanut vastaavia lähinnä vaate- ja urheilubrändeille suunnattuja myymäläkokonaisuuksia Norjaan.

Yhtiön keulahahmona on norjalainen pikaluistelija ja olympiavoittaja Ådne Søndrål.

Helsinki Outletiin on tulossa nelisenkymmentä liikettä, muutama kahvila-ravintola sekä HopLop-puisto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat