Paikalliset

Vihdissä on tarjolla kesämusiikkia runsaasti

Lähes kaikki Kesämusiikki -sarjan konsertit järjestetään Vihdin kirkossa.

Vesa Valtonen

Vihdin seurakunta järjestää jälleen kesäajan läpikulkevan Kesämusiikkia-konserttisarjan. Konsertit ovat yhtä lukuunottamatta Vihdin kirkossa, ja kahta lukuunottamatta torstai-iltaisin klo 19. Torstaikonserttien jälkeen on sään salliessa kahvit kirkonmäellä vapaaehtoista maksua vastaan. Siellä voi myös tavata illan muusikot.

Konserttisarjan aloittaa 7.6. klo 19 Vihdin Kamarikuoron keskuudessa syntynyt lauluyhtye Via ensemble. Yhtyeessä laulavat sopraanoa Sara Kirla ja Leena Riipinen, alttoa Kaisa-Leena Hannikainen ja Aino-Maria Ollikainen, tenoria Kimmo Lamminpää ja Lasse Leppänen, bassoa Jorma Hannikainen ja Osmo Tuppurainen.

Yhtye otti ensimmäiseksi haasteekseen renesanssisäveltäjä G.P.Palestrinan Missa breviksen, joka nyt esitetään. Lisäksi yhtye laulaa gregoriaanisia sävelmiä ja Knut Nystedtin musiikkia. Arvo Pärtin ja Egil Hovlandin urkumusiikkia soittavat Aino-Maria Ollikainen ja Kaisa-Leena Hannikainen.

Torstaina 14.6. Psalttamus-duo, eli musiikin monitaiturit Senni Valtonen (urut, puhaltimet, nyckelharpa, laulu) ja Timo Alakotila (piano, harmooni) esittävät konserttiohjelmaansa, joka koostuu virsistä ja kansanmusiikista. Uudet sävellykset yhdistyvät perinnemelodioihin ja virsiin kauniilla tavalla.

Tämä “pelimannivirret” on reilun tunnin mittainen kokonaisuus, melodiat virtaavat soljuvasti sikerminä äänenvärien ja improvisaatiojaksojen vaihdellessa.

Torstaina 21.6. ei ole konserttia, koska juhannusaattona 22.6. klo 22 on perinteinen Suviyön soitto. Tällä kertaa ohjelmassa on juhannuksen tunnelmaan sopivaa kuoro- ja urku- ja pianomusiikkia, yksinlaulua, ja tietenkin lauletaan myös yhdessä. Esiintyjinä on Vihdin kamarikuorolaisia Kaisa-Leena Hannikaisen johdolla.

Torstaina 28.6. on vuorossa kesäinen yhteislaulutilaisuus. Seuraavana torstaina 5.7. virolainen urkutaiteilija Elke Unt Tartosta saapuu vieraaksi Vihdin urkujen äärelle. 12.7. sopraano Maria Saarivuo ja pianisti Ville Haavisto esittävät Schumannin musiikkia.

19.7. konsertoi jo monet kerrat vihtiläisiä ihanalla barokkimusiikilla ilahduttanut barokkiyhtye Galantina. 26.7. vieraaksi saamme New Yorkista asti siellä jo pitkään asuneen ja työskennelleen urkutaiteilija Kalle Toivion.

Torstaina 2.8. tenori Hannu Jurmu ja pianisti Jouni Somero vievät kuulijat elokuussa 150-vuotissyntymäpäiväänsä juhlivan Oskar Merikannon musiikin äärelle. Seuraavan viikon konsertti on poikkeuksellisesti jo maanantaina 6.8. klo 19, ja siinä esiintyy Pantaleón-kvintetti, jossa soittavat Kristina Kuusisto, bandonéon (orkesterin johto), Mari Mäntylä, decacorde, Mihkel Järvi, piano, Miina Järvi, viulu, Matti Tegelman, kontrabasso. Heidän ohjelmassaan on Bachia ja Piazzollaa.

Nummelassa seurakuntakeskuksen kirkkosalissa on Laulun siivin Euroopan halki -liedkonsertti sunnuntaina 12.8. klo 16. Sopraano Marret Winger ja pianisti Steffen Hartmann esittävät mm. Sibeliuksen, Schubertin ja Debussyn lauluja.

Konsertteihin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa, ja se menee konserttien kulujen peittämiseksi. Koko kesän konsertit kattava ohjelmamaksu on 60 euroa. Konserttien kesto on n. 1 tunti, vähän alle tai vähän yli. Kuljetusta Nummelasta ja Ojakkalasta voi tiedustella [email protected], 0404855985.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat