Puheenaihe

Ilja Janitskinille lisää syytteitä: epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja salaisten asiakirjojen julkaisemisesta

Ilja Janitskinia syytetään kymmenistä rikoksista.

Johanna Erjonsalo

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on asettanut MV-lehden perustaneen ja myöhemmin jättäneen Ilja Janitskinin syytteeseen kahdesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja kahdesta salassapitorikoksesta.

Janitskinin epäillään syyllistyneen rikoksiin MV-lehdessä julkaistujen artikkelien ja MV-lehden keskustelufoorumilla julkaistujen kirjoitusten yhteydessä. Syytteessä Janitskinin epäillään uhanneen, panetelleen ja solvanneen islaminuskoisia maahanmuuttajia, juutalaisia ja tummaihoisia ihmisryhmiä rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän tai uskonnon perusteella. Lisäksi hänen epäillään julkaisseen viranomaisen salaiseksi määräämiä asiakirjoja.

Janitskin on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Syyte käsitellään samanaikaisesti kihlakunnansyyttäjä Juha-Mikko Hämäläisen nostamien MV-lehteen liittyvien syytteiden kanssa Helsingin käräjäoikeudessa. Hämäläinen on asettanut Janitskin syytteeseen noin 20:sta eri rikoksesta. Hämäläinen ajaa myös valtakunnansyyttäjän nostamat syytteet.

Janitskin vangittiin poissaolevana lokakuussa 2016. Hänet tuotiin Andorrasta Suomeen huhtikuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat