Puheenaihe

Varusnaisten kuvat leviävät netissä – Varusmies-lehti: "Törkeää läähättää anonyymisti jonkun pepulle"

Varusnaisten kuvia on levitelty Ylilaudalla jo vuosia.

Paivi Tuovinen

Varusmiespalvelustaan suorittavat naiset joutuvat usein kuvineen internetin keskustelupalstojen seksuaalissävytteisiin keskusteluihin vasten tahtoaan, kertoo Varusmies-lehti.

Esimerkiksi Ylilauta-keskustelupalstan Sota ja armeija -osiossa olevassa Inttimuijat-nimisessä keskustelussa on jaettu useita varusnaisten kuvia, linkkejä heidän Instagram-tileihinsä sekä tietoja heidän palveluspaikoistaan. Keskustelussa naisia on myös huoriteltu ja haukuttu halventavilla nimillä ja heidän ulkonäköään on vertailtu keskenään.

Varusmies-lehti haastatteli naista, jonka kuvia jaettiin keskustelussa.

– Onhan tuo törkeää levittää toisten yksityisen sosiaalisen median tilejä tai läähättää anonyymisti jonkun hyvälle pepulle. Karu fakta kuitenkin on se, että tuota tapahtuu paljon, nainen kertoo.

Hänen mukaansa vastaavanlaista käytöstä on tullut vastaan myös tosielämässä. Varusnaisten tilit sosiaalisessa mediassa saavat lähes poikkeuksetta erityisen paljon huomiota palveluksen aikana.

Varusmiesliiton puheenjohtaja Jaakko Kivistö tuomitsee kuvien levittämisen ja ohjeistaa kuvien levittämisen kohteeksi joutuneita naisia ottamaan yhteyttä Ylilautaan, jotta kuvat saataisiin poistettua keskusteluista.

Oletko törmännyt netissä salaa levitettyihin kuviin?

En ole
62% (279 ääntä)
Olen
38% (169 ääntä)
Ääniä yhteensä: 448

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tämän arvoinen on varusmiehen henki – Henriksson: Korvaus monikymmenkertaistettava20.12.2017 17.18

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat