Puheenaihe

Hus varautuu valinnanvapausmallin lykkäämiseen – HS: "Näin isoa uudistusta ei ole koskaan valmisteltu näin surkeasti"

Helsingin ja uudenmaan sairaanhoitopiirin asiantuntijat eivät usko valinnanvapausmallin pikaiseen toteutumiseen.

Jussi Vehkasalo

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä uskotaan, että sote-uudistuksen valinnanvapaus siirtyy vuosilla eteenpäin, kertoo Helsingin Sanomat.

Husin yhteyspäällikkö Janne Aaltosen mukaan koko lakiesitys voi kaatua, jos hallitus päätyy notifioimaan valinnanvapausmallin EU-komissiolle, sillä heidän vastauksensa kestää todennäköisesti yli valtiopäivien.

THL:n entinen pääjohtaja, professori Jussi Huttunen on samoilla linjoilla. Hänen mukaansa on täysin mahdotonta, että uudistus saataisiin käsiteltyä ja hyväksyttyä ennen eduskunnan kesälomaa. Hän kutsuu valmisteluprosessia kokonaisuudessaan skandaaliksi.

– Ei Suomen poliittisessa historiassa ole koskaan näin isoa uudistusta valmisteltu näin surkeasti. En moiti virkamiehiä, vaan poliittista puolta, joka tekee uudistuksen tavoitteiden ja perustuslain kanssa ristiriidassa olevia päätöksiä, Huttunen sanoo HS:lle.

Myös Helsingin kaupunginhallitus on kritisoinut valinnanvapausmallia, sillä sen mukaan se ei ota huomioon "pääkaupunkiseudun erityispiirteitä, kuten muuta maata merkittävästi voimakkaampaa maahanmuuttoa, muusta maasta poikkeavaa elinkeinorakennetta ja kansainvälisyyttä".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mediat: Tämän takia perustuslakivaliokunta nyt nikottelee sotelle – vievätkö kriitikot rahat koulutuksesta?29.5.2018 10.19
Petteri Orpo Ylelle: Hallitus todennäköisesti kaatuu, jos sote-uudistus ei mene läpi26.5.2018 11.25

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat