Paikalliset

"Hyvä tilaisuus pienemmillekin vihtiläisille toimijoille" – Hiiden Hurmos tulee taas

Viime vuonna Hiiden Hurmoksessa Sheilan esitys keräsi ihmisiä lavan eteen kirkonkylän rantaan.

Elisa Grönholm

Heinäkuun viimeisenä lauantaina järjestetään jälleen Hiiden Hurmos tapahtuma Vihdin kirkonkylällä. Hiiden Hurmos on koko perheen kesätapahtuma keskellä kauneinta Vihdin kirkonkylää.

Tapahtumaa ovat järjestämässä Vihdin kunta yhteistyössä vihtiläisten yrittäjien kanssa. Viime vuonna tapahtuma keräsi noin 3 000 kävijää ja tavoitteet ovat jälleen korkealla.

Tapahtuma on suunnattu niin vakiasukkaille, kesämökkiläisille kuin ulkopaikkakuntalaisillekin, joita Vihdin tarjoamat palvelut kiinnostavat.

Luvassa on jälleen hyvää musiikkia ja lähes jokaiselta teltalta löytyy kävijöitä osallistavaa ohjelmaa renkaanheitosta hierontakokeiluihin. Hiiden Hitti lavalla esiintyi viime vuonna useampia artisteja, eikä tämäkään vuosi kylmäksi jätä. Kiinnitykset pääesiintyjään on jo tehty.

Hiiden Herkut osio veti kesällä 2017 puoleensa herkuttelijoita, sekä ihmisiä kuuntelemaan mielenkiintoista lähiruokakeskustelua.

– Tänä vuonna paikalle on saapumassa entistä useampi paikallinen lähiruuan tuottaja, kertoo Hiiden Herkut -osion organisaattori, haimoolaisen Mainio Puutarhan Jasmin Paananen.

– Muutama vielä mahtuu joukkoon mukaan, mutta nämä paikat kyllä täyttyivät hujauksessa.

Vihtiläisille yrityksille, yhdistyksille ja muille paikallisille toimijoille Hiiden Hurmoksen paikat ovat ilmaisia. Näytteilleasettajilta edellytetään kuitenkin kävijöiden osallistamista tehtävillä, työnäytöksillä ja muilla mielenkiintoisilla pisteillä, joilla kävijät mielellään viihtyvät pidempäänkin. Paikkoja on rajallisesti, mutta vielä mahtuu mukaan.

– Tässä on nyt hyvä tilaisuus pienemmillekin vihtiläisille toimijoille tulla esittelemään toimintaansa, toteaa Vihdin kunnan yrityskehittäjä Kristiina Salo, jonka aloitteesta tapahtumaa viime vuonna lähdettiin ensimmäisen kerran toteuttamaan.

– Yhdistyksissä toimitaan aina pienellä budjetilla. On upeaa, että kunta on mukana järjestämässä tapahtumaa, jossa on paikallisille toimijoille ilmaiset paikat, kertoo valtakunnallisesti tunnetun Yöjalka ry:n Niina Bodö.

– Tilaisuus on erityislaatuinen myös meille kädentaitajille, jatkaa Nummelan Mattopajan Katri Kopakka, joka oli myös viime vuonna järjestelyissä mukana. Kopakka vastaa myös tänä vuonna Hiiden Helmien, eli kädentaitajien mukana olemisesta.

Tänä vuonna tapahtuma alueena toimii Vihdin kirkonkylän tori. Kirkonkylän yrittäjiä on houkuteltu mukaan päivän järjestelyihin. Monesta kivijalkaliikkeestä löytyy tapahtumapäivänä erityisiä Hiiden Hurmos -tarjouksia.

– Viime vuonna tapahtuma toi meille hyvin uusia asiakkaita, kertoo Tom Tailor / Home Times yrittäjä Päivi Niemelä Vihdin kirkonkylältä.

– Käymme parhaillaan aktiivista keskustelua, miten kylän yrittäjät ovat tänä vuonna päivässä mukana.

Hiiden Hurmos Vihdin kirkonkylällä lauantaina 28.7. klo 10-14. Yhteydenotot: [email protected] tai [email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat