Paikalliset

Uusi ravintoloitsija lupaa kunnioittaa perinteitä: Hiekkahentunen herää henkiin

Hiekkahentusen uusi omistaja Sirpa Virta ja lounastajien rakastama kokki Marjo Alasjärvi.

Kia Löfberg

Hanko-Hyvinkääntien varrella Kehätiellä kaasuttaa päivittäin tuhansia autoja. Maaliskuussa ravintolatilan vuokrannut Sirpa Virta näki vilkkaan tien varressa mahdollisuuden, jota ei voinut jättää käyttämättä.

Virta on ravintola-alalla jo kokenut konkari, sillä hän on ollut kahvilayrittäjänä myös Nummi-Pusulassa sijaitsevassa Kasvihuoneilmiössä. Lisäksi Hiekkahentusen rinnalla Virta pyörittää myös Pusulan Nesteen kahviota.

Hiekkahentusen uudet kyltit pystyttiin paikalleen eilen, ja myös punatyynyiset penkit saapuivat äskettäin.

– Kokeilemalla selviää, mitä tänne tarvitaan lisää. Nämä täällä olleet pöydät toimittavat edelleen samaa virkaa eli ihan kaikkea ei onneksi tarvitse hankkia, Virta naurahtaa ja taputtaa pöydän pintaa.

Virta on positiivisin mielin, sillä kävijöitä on riittänyt ja hänen apunaan pyörii toimelias apujoukko, joka koostuu kahvilatyöntekijöistä ja taitavasta kokista Marjo Alasjärvestä.

Voiko Hiekkahentusen palauttaa entiseen loistoonsa, mitä se oli 1980-90-luvuilla?

Hiekkahentusen nimikkoleivos, jättimäinen lehtipihvi ja kasettikuskin pannu ovat jääneet monen vihtiläisen ja ohikulkevan rekkakuskin muistiin. Äitienpäivisin sisälle jonotettiin.

– Ei ole realistista pyrkiä samanlaiseen menoon kuin Hiekkahentusen kulta-aikana, mutta tarjoamme edelleen takuuvarmasti maistuvaa kotiruokaa, Virta kertoo.

Einesruokaa Hiekkahentuselta ei siis saa, vaan Virta ja Alasjärvi lupaavat tarjota edelleen kylän isoimmat pihvit.

Kasvisruokailijoitakaan ei ole unohdettu, sillä asiakkaalle pyritään aina tarjoamaan myös kasvisvaihtoehto.

– Lounasporukka on miesvoittoinen, mutta kyllä me tavoittelemme kaikenlaisia asiakkaita ruokailemaan, sanoo Virta.

Hiekkahentusen henkiinheräämisestä on sana lähtenyt kiertämään, joten rekkakuskien lisäksi ruokaa testaamaan ovat lähteneet myös lapsiperheet ja pariskunnat.

Viikon ruokalistalta on löytynyt muun muassa possua kermaisessa rosepippurikastikkeessa, punajuuriaurajuustovuokaa, hernekeittoa sekä jälkiruuaksi tietenkin pannukakkua.

– Palaute ruuasta on ollut hyvää, ja asiakkaat kiittelevät kovaan ääneen ennen matkan jatkamista, Alasjärvi sanoo.

À la carte -listaa vielä testaillaan, mutta kun se lyödään lukkoon, tarjoilut voi käydä tarkistamassa Hiekkahentusen nettisivuilta. Niitä vasta puuhaillaan, mutta Virta suhtautuu jatkoon rennon luottavaisesti: kaikki aikanaan. Pääasia, että ruoka maistuu.

– Tärkein on se, että asiakkaat kävelevät Hiekkahentusesta ulos vatsat täynnä ja hymy huulilla, Virta summaa.

Hiekkahentunen

Auki joka arkipäivä klo 6 – 19. Lounasaika klo 10.30 – 15.

Ravintolan yhteydessä samassa kiinteistössä toimii raskaan kaluston korjaamo Hiekan Autohuolto Oy.

Sijaitsee Ojakkalassa osoitteessa Kehätie 1430.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat