Puheenaihe

Periikö ulkomaalainen autonvuokrausfirma jälkilaskua? – Kyse voi olla tästä

Tarkista vuokra-auton kunto huolellisesti ennen vuokrausta.

Anna Kopteff

Autovuokraamoilla on yleensä vuokrausehtojen mukaisesti oikeus veloittaa hallinnollinen maksu sakon saaneelta kuljettajalta. Oikeus perustuu siihen, että paikallinen viranomainen on ollut yhteydessä vuokraamoon kuljettajan selvittämiseksi. Kameravalvonnan lisääntyessä sakko voi tulla ilmi jälkikäteen, jopa pitkänkin ajan päästä vuokrauksesta.

– Kesäisin meihin otetaan säännöllisesti yhteyttä vuokra-auton jälkilaskutuksesta, joka liittyy sakkoihin Italiassa, kertoo kuluttajaoikeusneuvoja Johanna Kytölä Euroopan kuluttajakeskuksesta.

Kuluttaja ei ole tunnistanut italiankielistä ajokieltoalueen merkkiä, ZTL eli Zone Traffico Limitatio -kylttiä, ja on sitten ajanut kielletylle alueelle.

– Näillä teillä on usein kamerat, ja sakot sekä vuokraamon veloittama hallinnollinen kulu veloitetaan kuluttajalta jälkikäteen.

Lontoossa autoilijoiden huolena on Dart charge -maksu (Dartford crossing charge), joka peritään tietyillä alueilla tiettyihin kellonaikoihin. Maksu perustuu automaattiseen rekisterikilpitunnistukseen.

Kytökä suositteleekin tutustumaan edes jollain tasolla vuokrausmaan liikennelainsäädäntöön, ennen kuin lähtee ties päälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat