Puheenaihe

HS: Demarit vahvisti johtoaan gallupissa – vihreiden putoaminen jatkuu

Sdp on nyt ainoa puolue, jolla on yli 20 prosentin kannatus. Vihreät painui jälleen alaspäin.

Antti Rinteen johtama sdp on hyvässä nousukiidossa.

Johanna Erjonsalo

Helsingin Sanomien tuore HS-gallup kertoo, että sosiaalidemokraattien kärkipaikka puolueiden kannatuksessa jatkaa vahvistumistaan. Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, puolue keräisi 21,6 prosenttia äänistä.

– Sdp on näyttänyt viime aikoina yhtenäiseltä puolueelta. Antti Rinne on ottanut onnistuneesti vahvan oppositiojohtajan roolin monilla avauksillaan, Yliopistonlehtori Johanna Vuorelma Helsingin yliopistosta sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Antti Rinne on pohjustanut vaalikampanjaa lupaamalla muun muassa varhaiskasvatuksen ja toisen asteen maksuttomuus, perhevapaauudistus sekä sosiaaliturvajärjestelmän uudistaminen yleisturvamallilla. Vappupuheessa vaalilupausten saldo kasvoi entisestään. Rinne lupasi myös sadan euron korotuksen kaikille eläkeläisille, joiden eläke on alle 1 400 euroa nettona kuukaudessa. Monet ekonomistit ihmettelivät Twitterissä Rinteen eläkelupauksen hintalappua.

Yhdelläkään muulla puolueella kannatus ei yllä 20 prosenttiin. Kakkosena edelleen oleva kokoomus putosi kuluneen kuukauden aikana viivan alle, 19,7 prosenttiin. Keskusta on kolmantena 15,8 prosentilla. Sen kannatuksessa ei ole viime kuukausina juuri tapahtunut muutoksia.

Vihreille sen sijaan tuli laskua 0,7 prosenttiyksikköä edelliseen kuukauteen nähden. Vihreiden kannatus on nyt 13,5 prosenttia, ja luku on laskenut laskemistaan. Vielä viime elokuussa vihreät oli yli 17 prosentissa.

Touko-kesäkuun aikana tehdyssä mittauksessa viidentenä on vasemmistoliitto 9,2 prosentilla ja kuudentena perussuomalaiset 8 prosentilla. Niiden kummankin kannatukseen tuli pientä nousua.

Rkp, kristillisdemokraatit ja siniset pysyivät käytännössä samoissa lukemissa edelliseen kuukauteen nähden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Yli 200 000 eläkeläistä köyhyysrajalla" – Rinne pitää kiinni "vappusatasesta"12.5.2018 14.03
Kokoomuksen pelko kävi toteen – Yle: Gallupsuosio laskee Harkimo-kohun vanavedessä3.5.2018 08.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat