Puheenaihe

HS-gallup: Tässä olisi suomalaisille nyt mieluisin pääministeri – suosio perustuu pettymyksiin ja kyllästymiseen

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Jos kansa saisi nyt päättää todennäköisimpien pääministerikandidaattien väliltä, olisi seuraavan hallituksen johdossa SDP:n Antti Rinne, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen Rinteen näkisi mieluiten pääministerinä 22 prosenttia vastaajista, selviää tuoreesta HS-gallupista.

Vaikka Rinne on suomalaisille mieleisin pääministerikandidaatti, HS-gallupin toisessa osiossa on SDP:lle huonoja uutisia. Suomalaisten mielestä sosiaalidemokraattien suosio gallupeissa johtuu lähes pelkästään hallitukseen kohdistuvasta pettymyksestä ja kyllästymisestä.

– Tilanne kanavoituu siihen, että suurimman oppositiopuolueen johtajan nähdään tarjoavan muutosta olemassa olevaan, kertoo Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen yliopistonlehtori Jenni Karimäki Helsingin Sanomille.

Puolueen poliittista linjaa voi olla vaikea tuoda esiin äänestäjille, jos suosio perustuu pelkästään siihen, että muihin vaihtoehtoihin ei olla tyytyväisiä. Pelivaraa ennen seuraavia eduskuntavaaleja on kuitenkin runsaasti. Kyselyn perusteella kolmasosa suomalaisista ei osaa nimetä suosikkiaan seuraavaksi pääministeriksi, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat