Puheenaihe

Airbnb-yö voi mätkäyttää asunnon myyjälle tuhansien eurojen laskun – HS: Verottaja ei tingi linjasta

Airbnb-vuokraus voi tuoda myyjälle tuhansien eurojen laskun.

Toni Forssell

Verottaja voi yllättää asunnon myyjän tuhansien eurojen luovutusvoittoverolla, mikäli asunnon omistaja on vuokrannut asuntonsa yhdeksikin päiväksi esimerkiksi Airbnb:n kautta jollekin toiselle. Verottajan linjauksesta kertoo Helsingin Sanomat.

– Ei ole väliä, mitä kautta vuokralainen tulee. Jos koko asunto vuokrataan, se panee kahden vuoden poikki, kertoo verohallinnon henkilöverotusyksikön ylitarkastaja Petri Manninen Helsingin Sanomille.

Tavallisesti asunnon voi myydä ilman luovutusvoittoveron maksamista, jos siellä on asunut yhtäjaksoisesti kaksi vuotta. Luovutusvoittovero pitää maksaa, jos asunnon myyntihinta on korkeampi kuin ostohinta, eikä asunnossa ole asunut kahta vuotta putkeen. Jos asunnosta vuokraa vain osan, kahden vuoden putki ei katkea.

Etenkin pääkaupunkiseudulla verottaja voi ilmestyä hakemaan omiaan, sillä asuntojen hinnat ovat olleet pitkään nousussa. Luovutusvoittovero on 30 prosenttia tai yli 30 000 euron voiton kohdalla 34 prosenttia, joten veron määrä voi olla tuhansia euroja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Korvaako vakuutus, jos Airbnb-vuokralainen vie taulun seinältä? – Yksi unohdus voi tuoda ison tappion8.6.2018 07.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat