Paikalliset

Kissat ja koirat karkaavat eri syistä

Vihdissä on jatkuvasti kissoja karkuteillä. Osaa kaivataan karkurit-sivuilla, kuten myös kahta vihtiläiskoiraa, jotka voivat olla missä päin Suomea tahansa.

Kissa ja koira ovat pitkälti tottumustensa orjia. Pihalla vapaana oleileva koira saattaa pysytellä kiltisti kotinurkissa ja kissa liikuskella vain määrätyllä alueella kunnes sattuu jotain, minkä takia eläin muuttaa tapansa.

Uroskoira lähtee ehkä narttujahtiin ja naapurin uusi kissa ajaa kiltin kissan pois reviiriltään. Myös kodinvaihto voi sekoittaa lemmikin pasmat. Tilaisuuden tullen kissa lähtee etsimään vanhaa asuinpaikkaansa ja koira tuttua ihmistään. Lemmikkejä myös varastetaan sekä myyntiin että itselle.

Ilmoita ainanäköhavainnoista!

Liikennevaaran ja petojen lisäksi lemmikkejä vaanivat heikot jäät. Tuskin kukaan koiranomistaja tahallaan lähettää koiransa yksin ulkoilemaan. Siksi voi aina, vapaan koiran nähdessään, olla varma, että se on luvattomilla teillä.

Ellei tiedä eläimen omistajaa, voi näköhavainnoista soittaa löytöeläintarhaan tai Suomen Löytöeläinapuun numeron (046 6645059) saa tiedustelusta.

Jos vapaana liikkuva lemmikki ei ole arka, sitä houkutellaan paikallaan ollen, mieluiten kyykkyasennossa. Vastakkaista sukupuolta oleva koira on koiralle hyvä houkutin. Samoin ruoka.

Monet lemmikit, etenkin kissat pyrkivät jopa ihmisten koteihin kylmää pakoon. Tee päivän hyvä työ ja ota eläin turvaan.

Matkalla HelsingistäNummi-Pusulaan?

Koirat ja kissat ylittävät karkureissulla kuntarajojakin. 

Ehkä myös niin on tehnyt Helsingin Lauttasaaressa vieraan ihmisen hoidossa ollut kolmevuotias englanninvinttikoira, joka veti päänsä kaulapannan läpi ja lähti livohkaan.

Ensihavainnot kookkaasta mustasta koirasta, jolla on valkoiset jalat ja rinta, saatiin Helsingistä. On syytä olettaa, että uros on lähtenyt etsimään Nummi-Pusulassa asuvaa perhettään. Koira saattaa liikkua myös Vihdissä.

Perillä se ei vielä ole. Aina, kun karkureissu kestää, eläin muuttuu araksi. Jo kuukauden tien päällä ollut vinttikoira oli jo lähtiessään arka, joten sitä ei saisi kutsua tai jahdata.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat