Paikalliset

"Keikasta tulee varmasti tunnelmallinen" – Hiiden Hurmos tuo lavalle vihtiläisartisti Matti Silmun

Matti Silmu esiintyy Hiiden Hurmos -tapahtumassa kirkonkylässä.

Pasi Liesimaa

Hiiden Hurmos on koko perheen kesätapahtuma, joka järjestetään heinäkuun viimeisenä lauantaina Vihdin kirkonkylän torialueella.

Tapahtuman pääesiintyjäksi on kiinnitetty vihtiläinen Matti Silmu, joka on monelle tuttu Yölintu-yhtyeen perustajajäsenä ja pitkäaikaisena kitaristina. Viime aikoina Silmu on tehnyt soolouraa ja esiintynyt yhdessä Saanko luvan -orkesterin kanssa.

Hiiden Hurmoksessa Silmu nähdään yhdessä Saanko Luvan -orkesterin rumpalin Sami Niemisen kanssa, joka säestää tällä kertaa poikkeuksellisesti pianolla.

– Sami on hyvä ystäväni ja erittäin lahjakas ja monipuolinen muusikko, Silmu kertoo.

– Yölinnun kanssa keikkailimme 25 vuotta, mutta soololaulajana keikkoja on takana vasta kymmenkunta, tässä saa opetella uusia asioita ja treenata aivan uudella tavalla, Silmu naurahtaa.

Vihtiin artistin toi parisuhde.

– Tapasin vaimoni vuonna 2008 ja hän on kotoisin Vihdistä. Ihastuin kovasti Vihtiin ja sen myötä ostimme täältä tontin ja rakentaminen alkoi 2010. Vihdissä parasta on ehdottomasti upeat maisemat ja Hiidenvesi. Nautimme niistä yhdessä vaimoni kanssa sekä veneillen että vaeltamalla, Silmu kertoo.

Sympaattisena esiintyjänä tunnettu Silmu julkaisi vuonna 2017 debyyttisinglen Itkuja itkemättä, jonka musiikkivideo on kuvattu Vihdissä. Tämän vuoden tammikuussa ulos tuli toinen single Pikkupoika, ja lähivuosien tavoitteena on kokonainen oma albumi.

Silmu kiertää aktiivisesti lavoja ja tanssipaikkoja koko kesän, mutta Hiiden Hurmos -tapahtuman jälkeen artistille on luvassa lomaa.

– Keikkoja teemme säännöllisesti ja toivottavasti kysyntää riittää jatkossakin. Ohjelmistossamme on paljon vanhaa perinteistä iskelmää, mikä jäi käytännössä kokonaan pois Yölinnun ohjelmistosta, Silmu korostaa.

Kirkonkylän torialueen perällä sijaitsevalla Hiiden Hitti -lavalla nähdään päivän aikana myös muita esiintyjiä.

– Toivomme että ihmiset innostuvat tanssimaan. Esiintymislavan edessä on hyvin tilaa laittaa jalalla koreasti, toteaa järjestelyissä mukana oleva Katri Kopakka, joka on itsekin innokas tanssija.

Silmu valtaa lavan puolenpäivän aikaan.

– Hiiden Hurmoksessa esiinnyn vain yhden säestäjän voimalla, joten keikasta tulee varmasti hyvin tunnelmallinen ja käsin kosketeltava. Ohjelmistomme on myös hyvin laaja ja tanssijalalle sopiva, joten kannattaa ehdottomasti lähteä kengänpohjia kuluttamaan ja kuuntelemaan sopivasti maustettua perinteistä iskelmää Vihdin kirkonkylälle, sanoo Matti Silmu.

Hiiden Hurmos la 28.7. klo 10-14 Vihdin kirkonkylän torialueella (Kyläaukio 1)

Hiiden Hurmos

Hiiden Hurmos -kesätapahtuman järjestävät Vihdin kunta ja vihtiläiset yrittäjät. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna toista kertaa.

Hiiden Hurmos järjestetään lauantaina 28.7. Vihdin kirkonkylän torialueella kello 10-14. Mukana on reilu 30 vihtiläistä yritystä sekä yhdistyksiä. Myös kirkonkylän raitin yrittäjät osallistuvat tapahtumaan.

Tapahtuma on jaettu eri osa-alueisiin. Hiiden Helmet -alueella on käsityöyrittäjiä, Hiiden Herkuissa vihtiläisiä ruoantuottajia, Hiiden Hirnuissa hevosalan yrittäjiä ja Hiiden Hehkussa hyvinvointialaa. Lisäksi Hiiden Hitit -lavalla nähdään esiintymässä Matti Silmu ja jazz-painotteinen Uksila-Sauros-Tuuri Acoustic -kokoonpano sekä kuullaan haastatteluja.

Lisätietoa: www.facebook.com/HiidenHurmos

Lisää aiheesta

Yrittäjät pääsivät esille Hiiden Hurmoksessa2.8.2017 09.30

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat